Bulvár

Nigériában hivatalosan is betiltják a fehér bőrű modellek reklámokban való szerepeltetését

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 2. 9:40

De nem csak a bőrszínről szól a tiltás, lényegében csak nigériaiak maradhatnak majd a képernyőn.

A nigériai hirdetéseknek és reklámoknak a jövőben kizárólag helyi modelleket valamint szereplőket alkalmazhatnak – jelentette az afrikai nemzet kormánya. A szabályzatmódosítás október 1-jén lép életbe.

Minden hirdetésben, reklámban és marketingkommunikációs anyagban csak nigériai modelleket és szinkronokat lehet majd felhasználni

– áll a Nigériai Reklámszabályozási Tanács (ARCON) keddi közleményében. A jelenleg külföldiekkel futó reklámok még lemehetnek, de hasonló kampányokhoz nem adnak ki új engedélyt az illetékes hatóságok.

A közlemény szerint a lépés összhangban van a kormány helyi tehetségeket támogató programjával. Nigériában sokáig szinte csak külföldieket lehetett reklámokban látni, a kormány ezen a tendencián szeretne változtatni az új törvénnyel.

Az olyan multinacionális vállalatok, mint a Coca-Cola vagy az LG, a nigériai kampányok során nem változtattak semmit a globális piacra szánt reklámokon, így ezekben az anyagokban szinte csak fehérek szerepeltek. 

A nigériai televíziós műsorvezető, Bolanle Olukanni elmondta, hogy ez az afrikai nemzetek közötti versenyről is szól, mivel sok Afrikában bemutatott reklámot a legtöbbször Kenyában és a Dél-Afrikában forgatnak.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Bulvár#nigéria#fehér#modell#reklám#tiltás#szerepeltetés

Címlapról ajánljuk