Bulvár

Dér Heni elárulta, miért állt ki Schobert Norbi mellett

rtl.hurtl.hu

2022. július 28. 11:12

Az énekesnő szerint csak a személyhez kötött felhasználói fiókok bevezetése állíthatná meg a névtelen gyalázkodást.

Ahogy arról beszámoltunk, a Schobert családot ért támadások kapcsán Dér Heni Instagram oldalán osztott meg egy bejegyzést, amiben szolidaritást vállalt Norbiékkal, és felhívta a követői figyelmét a névtelen és arctalan kommentelők által okozott károkra.

Az énekesnő most a Blikknek nyilatkozott arról, hogy miért döntött úgy, hogy megszólal az ügyben.

Mindannyian érintettek vagyunk ebben a témában, aki ismert ember, akinek gyereke van, családja van, vagy aki nyitott szemmel jár, és látja az online médiában zajló eseményeket


– nyilatkozta az énekesnő a Blikknek. Azt is elmondta, hogy édesanyaként még érzékenyebben reagál az ilyen témákra.

Heni szerint az természetes, hogy nem mindenki szeret egy adott közszereplőt, és kap hideget-meleget, de van az a pont, amikor a mindennapos gyalázkodás már a méltóságot sérti. Az énekesnő tisztázta, hogy nem a véleménynyilvánítással van problémája, hanem a gyűlöletnek azzal a fokával, amikor a névtelen kommentelők sírba kívánják őt és családját, következmények nélkül. Heni szerint ez már online zaklatásnak számít, amiről fontos beszélni, hiszen rengeteg embert érint. 

Szerinte az abúzus ezen formájának csak az vethet véget, ha az elkövetők felelősségre lesznek vonva, aminek egy módja például az lenne, ha csakis valós személyhez kötött felhasználói fiókokat lehetne regisztrálni a közösségi médiában. Így könnyebb lenne nyomon követni a kommentelőket, akiknek vállalniuk kellene a felelősséget a sokszor végletekig menő támadásokért, és azokkal kapcsolatos jogi következményeket.

Az énekesnő #vallaldazarcod hashtaggel indított kampányt Instagram oldalán.

A Schobert családot ért támadásokról, és arról, hogy Béres Alexandra neve hogyan keveredett a botrányba, a Fókusz készített riportot:

 

Nyitókép: Fókusz

#Bulvár#béres alexandra#schobert norbi#rubint réka#dér heni#per#nyilatkozat

Címlapról ajánljuk