Bulvár

Háború a királyi családban: Meghan Markle-t ismét súlyos vádak érték

rtl.hurtl.hu

2022. július 22. 15:13

Az angol királyi család drámája azóta folyik, amióta Meghan Markle családtag lett. Tom Bower új könyve eddig eltitkolt konfliktusokról rántja le a leplet.

Meghan Markle, a Briliáns Elmék színésznője, akkor vált igazán ismertté, amikor kiderült, hogy komoly a kapcsolata Harry herceggel. A királyi esküvőt élőben közvetítették, kapcsolatuk alakulását azóta is milliók kísérték figyelemmel, ám sok minden történt a kamerák mögött, amit most Tom Bower ír meg először. A pár kapcsolatáról több könyv is született már, azonban ez a kiadvány sok olyan összetűzést vizsgál új perspektívából, amiről eddig csak találgathattunk.

Bower könyve, aminek címe Revenge: Meghan, Harry and the war between the Windsors (Bosszú: Meghan, Harry és a Windsorok háborúja) , a királyi család tagjai közötti vitákról szól, és igen súlyos vádakat hoz fel a család több tagja ellen is. Az egyik legkiemelkedőbb állítás az, hogy Kamilla cornwalli hercegnő azt mondta, szerinte vicces lenne, ha Harry és Meghan gyermeke vörös afro hajjal jönne a világra – utalva ezzel Meghan afroamerikai gyökereire. Ezt az vádat a királyi családhoz közel álló forrás cáfolta, és nonszensznek nevezte – írja a Daily Mail. A család idősebb tagjaitól azonban nem ez volt az egyetlen negatív megjegyzés a pár születendő gyermekével kapcsolatban. Harry és Meghan egy Oprah Winfrey-nek adott interjúban mesélték el, hogy a család egyik tagja amiatt aggódott, mennyire lesz a barna a gyerekük bőre, amikor megszületik. Az interjú nem tett jót a családi kapcsolatoknak, és a pár viszonya a család többi tagjával azóta sem igazán rendeződött.

Erre utal az az állítás is, hogy a királynő egyenesen megkönnyebbült, amikor megtudta, hogy Meghan nem fog részt venni a néhai Fülöp herceg temetésén. Bower állítja, hogy II. Erzsébet a temetés reggelén azt mondta bizalmasainak:

Hála az égnek, hogy Meghan nem jön.
 

Sokan úgy gondolják, hogy ez a kijelentés – már ha egyáltalán elhangzott – nem személyesen Meghanre, hanem inkább a Harry és Meghan körüli felhajtásra vonatkozott, ami elvenné a figyelmet Fülöp herceg temetéséről. A Buckingam Palota ezzel kapcsolatban nem nyilatkozott. A királynő a koronavírus-korlátozások miatt egyedül ült a kápolnában a szertartáson, amit a tévében is közvetítettek. Bower azt is állítja a könyvében, hogy a királynő uralkodásának platinajubileumi ünnepségén leküldte Harryt és Meghant az erkélyről, hogy ne vonják el a figyelmet az ünnepléstől, a döntéssel pedig Károly herceg és Vilmos herceg is egyetértett.

A könyv egyáltalán nem tünteti fel jó színben Meghant, és többnyire olyan emberek szólalnak meg benne, akik nem kedvelik őt. Bower szerint ez Meghan hibája, mert világossá tette a barátai és alkalmazottai számára, hogy nem állhatnak szóba az íróval, aki így is csaknem 80 emberrel készített interjút. A szerző állítja, hogy semmi olyat nem írt meg, ami nem lenne igaz és ellenőrizhető. 

A szakértők szerint a könyv törtetőként ábrázolja Meghant: beleszeretett Harry hercegbe, majd felhasználta Harry státuszát a saját előrejutásához. A Daily Mail szerint Bower önzőnek, manipulatívnak és követelőzőnek állítja be Meghant, míg Harry elkényeztetettnek és butának tűnik a könyvben. Bower a pusztítás ügynökeinek nevezi a párt, de úgy véli, hogy csak Meghan elég okos ahhoz, hogy végrehajtsa a tervet.

Egy másik fontos összetűzés is szerepel a könyvben, amit egy új perspektívából mutat be az író. Harry és Meghan esküvője előtt Meghan és Katalin hercegné összeveszett, mert Meghan bántóan nyilatkozott Katalin lányával, a kis Sarolta hercegnővel kapcsolatban. Bower azt állítja, hogy Katalin hercegné könnyekben tört ki, amikor Meghan összehasonlította Sarolta hercegnőt az egyik barátjának lányával egy koszorúslányruha-próbán, és Saroltára nézve bántó dolgot mondott. Az író szerint Meghan és Katalin abban sem értettek egyet, hogy mennyire legyen hosszú a kislányok ruhája és viseljenek-e harisnyát. Ez a vita már 2018-ban napvilágot látott, és Meghan reagált is rá a fent említett Oprah Winfrey interjúban: azt mondta, hogy pont az ellenkezője történt ennek. Meghan szerint ő sírt, mert Katalin megbántotta, de Katalin bocsánatot kért, és még virágot is vitt neki. Állítása szerint nehéz volt, hogy mindenki őt hibáztatta, de aki ott volt a helyszínen, az pontosan tudta, hogy mi történt, ezért nem szükséges magyarázkodnia.

Bower forrásai szerint Katalin, aki nem sokkal az esküvő előtt adott életet legkisebb fiának, Lajos hercegnek, túl kimerült volt ahhoz, hogy Meghannel a protokollról vitatkozzon, így Meghan esküvőjén végül harisnya nélkül jelentek meg a koszorúslányok.

Háború a királyi családban: Meghan Markle-t ismét súlyos vádak érték
Meghan koszorúslányai harisnya nélkül jelentek meg az esküvőn. Fotó: Jane Barlow / WPA Pool / Getty Images

Egy szakértő elmondta, Katalin hercegnét nagyon elszomorította és megbántotta, hogy Meghan felhozta ezt az incidenst az Oprah interjúban, hiszen sem Katalin, sem Vilmos herceg nincsenek abban a pozícióban, hogy nyilvánosan megvédhessék magukat.

Az író célja a könyvvel az, hogy felfedje az igazságot és csökkentse Harry és Meghan jelentőségét, akiknek népszerűsége így is egyre csökken. A kötet július 21-én jelent meg az Egyesült Királyságban.

Nyitókép: Karwai Tang / WireImage / Getty Images

#Bulvár#meghan markle#harry herceg#vilmos herceg#katalin hercegné#ii. erzsébet#károly herceg#kamilla hercegné#esküvő#gyerek

Címlapról ajánljuk