Bulvár

Több mint 17 évre csukták le a tragikusan fiatalon elhunyt rapsztár drogdílerét

rtl.hurtl.hu

2022. május 17. 17:16

A drogtúladagolásban elhunyt Mac Miller dílere azt állította, hogy nem tudott arról, hogy fentanil volt a tablettákban, amik előidézték a rapper halálos túladagolását.

Az amerikai származású rapper, Mac Miller 2018-as kábítószer-túladagolás miatti halálával kapcsolatban vádolt három gyanúsított egyikét 17 év és 6 hónap börtönbüntetésre ítélték. Az arizonai férfit, Stephen Andrew Waltert május 16-án, hétfőn ítélték el, miután bűnösnek vallotta magát fentanil terjesztésének vádjában. 

A tablettákat Mac Millernek szállították, kokainnal és Xanaxszal együtt – számolt be róla a Rolling Stone.

Mac Millert 2018. szeptember 7-én, 26 évesen találták holtan. A boncolás során alkoholt, fentanilt és kokaint is találtak a szervezetében, de a vizsgálat megállapította, hogy halálát a nyugtató hatású fentanil túladagolása okozta.

A tetteim sok fájdalmat okoztak, és nagyon megbántam, amit tettem.


– mondta a bíróságon a díler. Hozzátette, ő nem az a fajta ember, aki bántana másokat. Walter többször is állította, hogy nem tudott a tabletták fentaniltartalmáról, és hogy nem is értesült a rapper haláláról egészen a letartóztatásáig.

A fentanil szintetikus opioid, amely a heroinnál ötvenszer, a morfinnál százszor erősebb szer. Ezt a szert az elméletben intenzív fájdalmak kezelésére, kizárólag orvosi felügyelet mellett alkalmazhatnák, de már 2017-ben ez a gyógyszer volt felelős a drogtúladagolások 38,9 százalékáért az USA-ban.

Nyitókép: Gettyimages Rich Fury / Stringer

#Bulvár#drog#díler#mac miller#amerika

Címlapról ajánljuk