Bulvár

Miller Dávid: Sebestyén Balázs visszajelzése megerősített

Borda TamásBorda Tamás

2022. április 10. 8:02

Miller Dávid szerint az X-Faktor új szabályai élesebb helyzeteket szülnek majd, műsorvezetőként pedig sokkal jobban el kell engednie magát. De mit mondott erről neki Sebestyén Balázs? Interjúnkban beszélgettünk arról is, miért imádja színészként a castingokat, miért egyedül utazott Amerikába, és lesz-e közös dala a Wellhellóval.

A 2022-es év elejét az amerikai utazásodnak szentelted, teljesen egyedül vágtál bele. Mit adott neked ez az út?

Elfáradtam egy kicsit, hiszen rengeteg minden történt az elmúlt évben. Úgy gondoltam, el kell mennem egyedül messzebbre, mert ott sokkal jobban ki tudok kapcsolni. Nagyon élveztem az egész utat: kicsit eltávolodhattam a hétköznapjaim valóságától, magamba tudtam nézni, közben pedig gyönyörű helyeken jártam, tökéletes időben. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Nagyon kellett ez már nekem. Nyaraltam korábban barátokkal, barátnővel, szülőkkel, de mindegyik más volt valamiben, most viszont azt éreztem, hogy nekem erre van szükségem. Valószínűleg tudtam volna útitársat találni a baráti társaságomból, de direkt nem szóltam senkinek. Persze nem voltam egész nap teljesen egyedül, találkoztam kint ismerősökkel, ráadásul Los Angelesben az egyik zenei produceremmel, Gerendás Danival is összefutottam dzsemmelgetni.

 

Az RTL Klub nézői először a sorozatokból ismerhettek meg közelebbről. Több műfajban is bizonyítottál az elmúlt években. Az Alvilág lázadó kamaszaként és a Jófiúk esetlen szakácsfiújaként is láthattak a nézők. A dráma vagy a vígjáték áll közelebb hozzád?

Minden színésznek vannak preferenciái. Nagyon sokáig azt gondoltam, hogy sokkal jobban szeretek drámai szerepeket játszani, mert közelebb állnak hozzám. Az utóbbi időben ez egy kicsit megváltozott, mert rájöttem, hogy vígjátékokban is imádok szerepelni. Ott viszont teljesen más eszközökkel kell dolgoznia egy színésznek. Mindkettő hatalmas kihívás. Igazából jöhet bármi, mert mindig valami új oldalamat fedezem fel. Elég sokszor sodródtam ezekkel a projektekkel, az egyikből estem bele a másikba. Olyan gyorsan történt minden, hogy néha azt éreztem, nem tudok annyit foglalkozni egy szereppel, hogy az én mércémhez képest felkészültnek mondhassam magam. 

Most már más szemmel nézem magam és a teljesítményem, igyekszem leadni legalább annyit a maximalizmusomból, hogy képes legyek élvezni a kihívásokat, amiket vállalok. 
 

Szerettem az RTL-es sorozataimat. Legutóbb a Hotel Margaretben játszottam. A castingokat is imádom: odamegy az ember, és aki aznap a legjobban teljesít, meg is kapja a munkát. Ez mindig szuper sikerélmény egy színésznek, de van, amikor nehéz elviselni, hogy valaki jobban teljesített nálad.

Hogyan változtatta meg az életedet az X-Faktor?

Az biztos, hogy a műsor teljesen új irányvonalat hozott a karrieremben. Sokkal több műsorvezetői felkérést kaptam, és olyan helyzetekben találom magam, amikben eddig még soha. A harmincfős szakmai rendezvényektől egészen a tizenháromezer fős eseményekig kapok lehetőségeket: díjátadók, könyv- és divatbemutatók vagy éppen a dupla teltházas Pilvaker a Papp László Sportarénában. Elég sok mindent kipipáltam a listámról.  

Kép: Donka Panna


Szerinted miben kell még fejlődnöd műsorvezetőként?

Lazábbnak kell lennem, nem szabad görcsölnöm, és sokkal jobban el kell engednem magam. Egyébként szerintem ez nagyjából sikerült a tavalyi évadban, de szeretnék még jobban teljesíteni. Amikor valaki megkérdezte tőlem, hogy élveztem-e az X-Faktort, mindig azt mondtam, hogy „persze, de már a következőt élvezném nagyon”. Ez amúgy egy rohadt jó buli, már nagyon várom a nyári forgatásokat.

Milyen visszajelzéseket kaptál az X-Faktor óta?

Korábban kaptam olyan kritikát, hogy utánozni próbálok másokat. De volt olyan visszajelzés is, példáulSebestyén Balázstól, aminek nagyon örültem, és megerősített.

Balázzsal az Akvárium Klubban futottunk össze egy koncerten, ahol épp egy X-Faktor élő show után eresztettük ki a gőzt. Akkor ő azt mondta, neki pontosan az tetszik, hogy olyan vagyok a képernyőn, amilyen valójában is.  
 

Nyilván van még hova fejlődni, ezt nem tagadta ő sem, de szerinte nagyon jó az irány. Ha valaki, akkor Balázs pontosan tudja, milyen nehéz feladat ez: nagyon könnyűnek tűnik a képernyőn keresztül, de valójában rengeteg munka van benne.

Van műsorvezető példaképed?

Vannak, de nem tudnék egy valakit kiemelni. Igazából azt tudom csodálni egy műsorvezetőben, ha annyira természetesen csinálja, mintha a világ legegyszerűbb dolga lenne ott állni a kamerák előtt, közben pedig akár több százmillió ember is nézheti. Próbálom átvenni tőlük ezt a lazaságot, de azért néha felteszem a kérdést: hogy tudnak ennyire könnyedek lenni, és flottul reagálni helyzetekre? Nyilván azért, mert nagyon sok rutinnal rendelkeznek, és pontosan tudják a dolgukat.

Kép: Donka Panna


Az X-Faktor következő évadában új szabályok lépnek életbe. Szerinted hogyan érinti ez a változás a műsort?

Szerintem sokkal izgalmasabb lesz, mert több részére is ki fog hatni a műsornak. Eddig ugye a mentorok mindig megkaptak egy-egy kategóriát, és abból kellett kihozniuk a legjobbat. Idén viszont már a kezükben van a döntés lehetősége, és ez eléggé új helyzeteket fog szülni, hiszen van egy másik cél is, amiért a mentorok küzdhetnek – és erre voltak már a korábbi évadokban is utalások. Gyakran mondogatták: „ha az én csapatomba kerülnél, akkor én biztosan vinnélek”. 

Éppen ezért ez az új szabály valószínűleg egy kicsit élesebb helyzeteket fog szülni.  
 

Nem feltétlenül a vitákra gondolok. Tök érdekes lesz, amikor valaki felállít egy szempontrendszert, és meggyőzi a másik három mentort, hogy egy versenyzőnek miért kellene vele dolgoznia. Nagyon izgi lesz.

Játszunk el a gondolattal, hogy te is elindulsz a tehetségkutatón. Milyen dalt énekelnél az előválogatón?

Ez nagyon nehéz kérdés. Lehet, hogy egy saját dallal is elindulnék, de minden versenyzőnél az a lényeg, hogy a lehető legbiztosabbra menjen. Az előválogatón meg kell győznöd a mentorokat arról, hogy helyed van a versenyben, utána pedig nagyon keményen kell dolgoznod, hogy ez a színvonal meg is maradjon. Gyakran láthattuk, hogy egy soron következő fordulóban gyorsan elvérzett egy-egy versenyző.

 

A versenyzőkről térjünk át kicsit a te zenei karrieredre. Miket várhatunk tőled a közeljövőben? Készülsz új dalokkal, esetleg koncertekkel?

Rengeteg mindent tervezek a nyárra, felsorolni is nehéz lenne. Az X-Faktor nagyon sok munkával jár, ezért eléggé nehéz lenne koncertezni. Egyébként nagyon szeretem az akusztikus megoldásokat, úgyhogy simán lehet, hogy lesz egy egy szál gitáros fellépésem valahol a belvárosban. Készül egy nyári live videó is a tavalyi akváriumoshoz hasonlóan. Ha már koncertezni nem tudok, akkor legalább ilyen formában lehessen valamit hallgatni tőlem. Természetesen dalokat is tervezek, Gerendás Danival mindig dolgozunk valamin, és az elmúlt egy-másfél évben sok előadóval és zenésszel ismerkedtem meg, ezek a barátságok is hoznak új ötleteket. Például lassan megjelenik a közreműködés Beton.Hofi rapperrel, és egyre közelebbinek látszik egy közös dal a Wellhellóval is. 

A munkálatok mennek ezerrel, Diazzal, a Szombat című dalom producerével nagyon jól kijövünk, a DiazBeats projektjében is közreműködök. És sok egyéb másban, amik egyelőre annyira kezdeti fázisban vannak, hogy nem szívesen mondanék róluk többet, de nagyon remélem, hogy a következő hónapokban hallhatja ezeket a közönség.

Kiemelt kép: Donka Panna

#Bulvár#X-Faktor#miller dávid#műsorvezető#színész#Hotel Margaret#Jófiúk#Reggeli#wellhello#diaz#Karrier

Címlapról ajánljuk