Bulvár

Ezúttal Szilágyi Liliána testvére nevében írhatott hazugságokat a Gémesi Györgyöt átverő szélhámos

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 16:38

Az úszónő testvére rendőrségi feljelentést tett.

Visszaéltek Szilágyi Gerda nevével, aki ezért feljelentést tett a rendőrségen – mondta a Telexnek Szilágyi Gerda és Szilágyi Liliána úszónő édesapja, Szilágyi Zoltán. Mint ismert, Szilágyi Liliána egy Facebook-bejegyzésben szexuális zaklatással és bántalmazással vádolta meg apját tavaly decemberben. A vádakat az apa és Szilágyi Gerda is hazugságoknak nevezte.

Néhány nappal ezután, január 3-án egy furcsa blogbejegyzés született, amelynek szerzője Szilágyi Gerdának kiadva magát döbbenetes állításokat tett, többek között testvére kapcsolatáról Cseh Lászlóval és Hosszú Katinkával. Ám a szöveg többi, zavaros és fantáziadús tartalma eléggé egyértelművé tette, hogy átverésről van szó. Ennek ellenére csütörtökön több hírportál is szemlézte a blogbejegyzés tartalmát. 

A bejegyzésben ráadásul több dolog is utal arra, hogy annak szerzője azonos vagy kapcsolatban áll azzal a szélhámossal, aki Gödöllő polgármesterét is megvezette.

Az rtl.hu derítette ki ugyanis, hogy a Gémesi Györgynek fenyegető levelet író, magát a Városháza-ügyet kirobbantó Anonymus-alakként bemutató csaló valószínűleg egy Egres Bélaként, illetve Tyíremeter Jánosként is ismert veterán médiahacker, aki rendszeresen küldi el egyes magyar szerkesztőségeknek alaposan kimunkált leveleit, amelyek látszólag hatalmas sztorikkal, leleplező bizonyítékokkal kecsegtetnek. Ám végül mindegyikről kiderül, hogy hazugságokat tartalmaznak.

A két ügy kapcsolatát bizonyítja, hogy a Gémesi Györgynek írt levélben, illetve a magát Szilágyi Gerdaként bemutató blogger bejegyzésében is feltűnt „Várady Napsugár” neve, aki nagy valószínűséggel nem létező személy, viszont a titokzatos hacker leveleiben gyakran szerepel, más kulcsszavakkal együtt. 

Nyitókép: Szilágyi Liliána a női 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Bulvár#szilágyi liliána#gémesi györgy#blog#szilágyi gerda#szilágyi zoltán#troll

Címlapról ajánljuk