Sport

Megszólalt Szilágyi Liliána apja: Szerinte a lánya tönkre akarja tenni őt, büntetőeljárást kezdeményez

Mohos MátéMohos Máté

2021. december 30. 16:05

Azt már nem árulta el, miért akar így tenni Szilágyi Liliána, aki fizikai, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg őt.

Reagált Szilágyi Zoltán a lánya, Liliána vádjaira, amelyek szerint az apja testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt. A „sajtóhoz eljuttatott” (se mi, se a hírről beszámoló HVG nem kapta meg) nyílt levélben azt írja: hat éve „csendben tűri”, amit lánya „tesz vele”.

Arról is beszélt az egykori úszó olimpikon, jelenleg ügyvédként dolgozó Szilágyi Zoltán: ez a mostani az egyetlen megszólalása, és többet nem fog védekezni, mivel „hiszen hogyan bizonyítsam, hogy sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem húgodat?”

A vádak miatt viszont büntetőeljárást kezdeményez. Szerinte lánya „ezért vagy azért” tönkre akarja tenni őt, és azt akarja, hogy figyelmet kapjon. Kitart amellett, hogy nem támogatja tovább anyagilag sem őt, sem édesanyját.

Minden egyes hamis szavad egy-egy késszúrás a szívembe, de nagykorú vagy, és felelős a saját döntéseidért, cselekedeteidért. Azt csak remélni merem, hogy egyszer, amikor majd szembenézel azzal, hogy mit tettél, Te meg tudsz majd bocsátani magadnak

– írta Szilágyi, aki arra is megkérte lányát, hogy ezentúl használja anyja családnevét, ne az övét.

Szilágyi Liliána történetéről korábban itt írtunk hosszabban.

Nyitókép: Szilágyi Liliána a riói nyári olimpia női 200 méteres pillangóúszásának elődöntője után a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én – Fotó: MTI / Illyés Tibor

#Sport#szilágyi liliána#apa#válasz#szilágyi zoltán#nyílt levél#zaklatás#vád

Címlapról ajánljuk