Belföld

Átverés: nem az Anonymus-alak, hanem veterán troll zsarolhatta meg Gémesi Györgyöt

Molnár RichárdMolnár Richárd

2022. január 25. 17:03

Gödöllő polgármestere maga hozta nyilvánosságra a fenyegető levelet, amelyben a lemondását követelik. Csakhogy a háttérben a magyar média megtévesztésével már többször próbálkozó személy állhat.

„Nem elég, hogy lehallgattak, feltörték a lakásomat, mocskolódó, hazug filmeket készítettek rólam, és terjesztik a Fidesz-médiában, most megfenyegettek. Meddig süllyednek?” – írta keddi Facebook-bejegyzésében Gémesi György, Gödöllő független polgármestere, aki a posztban nyilvánosságra hozta a fenyegető levél tartalmát.

A profin megfogalmazott levél tartalma lényegében kimeríti a kényszerítés büntetőjogi kategóriáját. A polgármester lemondását követeli annak fejében, hogy ne hozza nyilvánosságra meg nem nevezett titkait. Magát pedig a Városháza-ügyet kirobbantó Anonymusként mutatja be.

Ha figyeli fővárosunk eseményeit, akkor sejtheti, hogy ki vagyok, és sejtheti, nem írnám levelem, ha nem tudnék egy-két kellemetlen titkáról. Mindenhol megvannak az embereim, ahogy a fővárosban is, így mindenkiről mindent tudok.

– fogalmaz a levél írója.

Egy mondat buktatja el csak a „zsarolót”, amely azok számára, akik már találkoztak a munkásságával, rögtön megvilágítja az igazságot:

Amennyiben a nyilvánosság előtt nem reagál megfelelőképpen levelemre, úgy 2022. február 1-vel elindul az Éljenjeni akció, mely lerántja a leplet titkairól.

Ez a furcsa szóképződmény, az „Éljenjeni” ugyanis már számtalanszor felbukkant egy Egres Bélaként, illetve Tyíremeter Jánosként ismert (bár a valódi neve nyilván más lehet) szélhámos interneten is elérhető petícióiban, írásaiban és leveleiben. Egres rendszeresen küldi el egyes magyar szerkesztőségeknek alaposan kimunkált leveleit, amelyek látszólag hatalmas sztorikkal, leleplező bizonyítékokkal kecsegtetnek, de mindig tartalmazzák az Éljenjeni kifejezést. Az egyszerű Google-kereséssel elérhető információk szerint Egres a 2010-es évek óta tevékenykedik. Fenyegetőzött például az Ultras Liberi nevű szélsőjobboldali szurkolócsoport nevében, sőt, megpróbált saját Békemenetet szervezni.

Szele Tamás blogger, újságíró részletesen is foglalkozott Egres Béla tevékenységével, akivel levelezésben állt. Több levél is egyértelműen utal arra, hogy Egres Gödöllőn él, sőt Gémesi György leváltása foglalkoztatja.

Kedves Tamás!

Hiába tiltasz én vissza térek. Én vagyok a Mégigazabb Béla a mégigazabb kósza. Nem csak az Éljenjeni hadművelet indult meg ma éjjel Gödöllőn, de hamarosan megindul a Pülüm hadművelet is itt a kiber térben.

A történelem első pülüm csatája fog lezajlani a facebookon. Ez Gémesi György székébe fog majd kerülni és végre Gödöllő is méltó városvezetést fog kapni. A háború már most is az én javamra dőlt. Nem csak a talicskáimat pótoltam, de kellő mennyiségű vezetéket is szereztem a kerti troli hálózatom bővítéséhez. Van kellő vasanyagom a kerti vasút fejlesztéséhez és kellő mennyiségű homokom a balliberális szabadelvű szomszédokkal vívott csatákhoz. A hajónak szánt fürdőkádakból pedig remek tankokat fogok tudni építeni és vannak követőim is akik szolgálnának az oldalamon ebben a háborúban.

Készülj a harcra és vele a kudarcra!

Telefonon kerestük Gémesi Györgyöt, akit értesítettünk arról, hogy valószínűleg átverés áldozata lett. A polgármester közölte, megvizsgálják az rtl.hu információját, és amennyiben megbizonyosodnak róla, hogy nem valós zsarolásról van szó, tájékoztatni fogják róla a nyilvánosságot. Hozzátette: a rendőrségi feljelentést ettől függetlenül megteszik.

Nyitókép: YouTube

#Belföld#gémesi györgy#gödöllő#anonymus#zsarolás

Címlapról ajánljuk