Belföld

9,6 milliárd forintos magángépet használ Mészáros Lőrinc

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 10. 13:05

Az éves fenntartási költsége kevéssel 3 millió dollár, vagyis 1 milliárd forint felett jár.

Több tény is arra utal, hogy Mészáros Lőrinc és családja egy új, 9,6 milliárd forintos magángépet használ – írta az Átlátszó, amely szerint a milliárdos többször is utazott már az osztrák OE-HOZ lajstromjelű Bombardier Challenger 3500 privát jettel.

A magángép Mészáros-féle kötődése már a légijármű Magyarországra érkezésekor egyértelművé vált. A milliárdos vállalkozó családja által használt helikopter (OE-XWY) ugyanis aznap kirepült Bécsbe a magánrepülőgéphez, majd a két légijármű szinte egyszerre érkezett hazánkba.

A privát jet a hazánkba érkezését követően két nappal már a dél-francia Hyėres-be, majd onnan még aznap Mallorca szigetére, Palma di Mallorca-ba repült. A MarineTraffic hajóútvonal- és tengeri analitika szolgáltató adatai alapján a Mészáros érdekeltségébe tartozó Rose d’Or luxusjacht is pont ekkor horgonyzott le a város kikötőjében.

Az Átlátszó birtokába került videófelvételen jól látható, amint Mészáros Lőrinc – a repülőgép landolását követően – beül a már ismert OE-XWY jelzésű helikopterbe, és felszáll Ferihegyről. Bár a repülőgépből való kiszállást a felvétel nem tartalmazza, a reptér repülőgép-forgalmából látszik, hogy ebben az időszakban egyedül az OE-HOZ jelű privát jet érkezett a kisgépes terminálhoz.

A 2024-es repülőgép ára 27 millió dollár, azaz 9,6 milliárd forint. Az éves fenntartási költsége kevéssel 3 millió dollár, vagyis 1 milliárd forint felett jár.

Nyitókép: Vasvári Tamás/MTI

#Belföld#mészáros lőrinc#luxus#magánrepülő

Címlapról ajánljuk