Belföld

Nem elérhetőek Orbán Viktor Facebook-oldalán a képek, amelyeken a pornóbotrányos pap felszenteli a kormányfő irodáját

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 6. 16:00

Több alkalommal is felszentelte a Karmelitában Bese Gergő a miniszterelnök irodáját. A képek azonban már nem elérhetőek Orbán Viktor Facebook-oldalán.

Már nem elérhetőek azok a képek Orbán Viktor Facebook-oldalán, amiken Bese Gergő házszentelést tart a miniszterelnöki hivatalban, a Karmelitában – szúrta ki a Telex.

Se a 2022-es, se a 2024-es szentelés fotói nem elérhetőek az oldalon, ugyanakkor az MTI-n még megtalálhatóak a felvételek, amelyeket a Miniszterelnökségi Sajtóiroda juttatott el számukra.

A fotók jelentőségét az adja, hogy a Válasz Online arról írt a pénteki cikkében Fidesz–KDNP-s forrásokra hivatkozva, hogy egy akta szerint  Bese Gergő, dunavecsei katolikus pap homoszexuális partikon vett részt, tartós intim kapcsolatot ápolt vagy ápol jelenleg is más férfiakkal, internetes melegpornó-felületeken olyan filmek jelentek meg, amikben ő is szerepel.

A lap szerint kormánykörökben a Szájer-történethez mérhető, csak annál is durvább esetként beszélnek Bese Gergő ügyéről.

Bese Gergő az Orbán-kormányhoz közel álló, politikailag aktív egyházi személynek számít, egyebek mellett ő szentelte meg a Karmelita kolostorban a kormányfői irodákat, a PestiSrácok.hu szerkesztőségét és a Megafon-központot is, feltűnt reverendás alakja Orbán Viktor évértékelőjén is.

A kormányközeli médiában rendszeresen felszólalt LMBTQ-ügyekben, a kormány LMBTQ-ellenes kommunikációját támogató módon.

A kalocsa-kecskeméti érsek irodája a Válasz Online cikkének megjelenése után közleményt adott ki, amely így fogalmaz:

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek úr útmutatásának megfelelően szeretném jelezni, hogy Érsek úr Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól.

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án – Fotó: Fischer Zoltán/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Belföld#bese gergő#pap#melegpornó#botrány#plébános#orbán viktor#facebook#fotók

Címlapról ajánljuk