Belföld

Közszereplő, tűrnie kell – a kormány megmagyarázta, miért kerültek ki érzékeny, egészségügyi adatok Magyar Péter családtagjairól a sajtóba

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 6. 19:02

A Magyar Nemzet pénteken írt arról, hogy Magyar Péternek melyik rokona és hányszor kapott ellátást a Honvéd Kórházban, illetve azt is állították, hogy VIP-kórtermekben feküdtek.

„Magyar Péter közszereplővé vált, viselnie kell a nyilvánosságot akkor is, ha az neki kellemetlen” – ezt a választ adta a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telex azon érdeklődésére, hogyan juthatott Magyar Péter családtagjaira vonatkozó egészségügyi adat a Magyar Nemzet birtokába.

A kormánypárti lap pénteken írt arról, hogy Magyarnak melyik rokona és hányszor kapott ellátást a Honvéd Kórházban, illetve azt is állították, hogy VIP-kórtermekben feküdtek.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke péntek reggel a Facebookon arról írt, hogy „különleges adatra elkövetett személyes adattal való visszaélés miatt” feljelentést tesz a Magyar Nemzet és a lap értesüléseit átvevő más lapok ellen.

A kormányközeli sajtó újabb lejáratókampánya azután indult be, hogy Magyar Péter több kórházba is ellátogatott, hogy bemutassa az ott uralkodó állapotokat. Augusztus 22-én a Honvéd Kórház VIP-részlegére próbált bejutni, de nem engedték be.

Magyar kórházjárásáról nemrég a Házon kívül készített riportot:


Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar péter#egészségügy#adat#családtag#honvédkórház

Címlapról ajánljuk