Belföld

Magyar Péter feljelenti a Magyar Nemzetet

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 6. 10:25

A Magyar Nemzet egy cikkben arról írt, hogy Magyar Pétert 2021-ben a Honvéd Kórház VIP részlegén kezelték tíz napig, és hogy a rokonainak is VIP-ellátást intézett. A Tisza Párt elnöke szerint mindez egyfelől nem igaz, másfelől személyes adattal való visszaélés.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke péntek reggel a Facebookon arról írt, hogy „különleges adatra elkövetett személyes adattal való visszaélés miatt” feljelentést tesz a Magyar Nemzet és a lap értesüléseit átvevő más lapok ellen, amiért egy újabb lejáratókampányban hazugságokat kezdtek terjeszteni róla és családtagjairól.

Magyar Péter szerint ugyanis nem igaz, amit a magyar Nemzet állít egy friss cikkében, miszerint őt tíz napig a Honvéd Kórház VIP-részlegén kezelték 2021-ben. Magyar Péter szerint az sem felel meg a valóságnak, hogy ő a rokonainak ellátást intézett a Honvéd Kórház golyóálló üveggel és lehallgatás-védelemmel felszerelt VIP-részlegén. 

Magyar Péter szerint a fenti hazugságokon túlmenően a Magyar Nemzet bűncselekményt követett el, amikor arról írt, hogy melyik rokona hányszor kapott ellátást a Honvéd Kórházban, tetézve ezt azzal, hogy a lap azt a látszatot keltette, Magyar Péter rokonai a VIP-kórtermekben feküdtek.


A kormányközeli sajtó újabb lejáratókampánya azután indult be, hogy Magyar Péter több kórházba is ellátogatott, hogy bemutassa az ott uralkodó állapotokat. Augusztus 22-én a Honvéd Kórház VIP-részlegére próbált bejutni, de nem engedték be. Ezzel kapcsolatban Magyar Péter most így fogalmazott:

Én soha nem a Honvéd Kórház Speciális Rendeltetési Centrumának járóbeteg-ellátását kritizáltam, ahol egyébként sok ezer katona és egyéb tisztviselő kap kezelést, hanem a VIP fekvőbeteg kórtermeket kívántam bemutatni az egyszerű földi halandóknak, akik sokszor 40 fokos, omladozó falú kórtermekben, egészségre kifejezetten veszélyes higiéniai körülmények között kénytelenek gyógyulni.

Magyar Péter kórházjárásáról nemrég a Házon kívül készített riportot:


Nyitókép: Magyar Péter / Facebook

#Belföld#magyar péter#magyar nemzet#egészségügy#lejárató kampány#honvéd kórház#vip-beteg

Címlapról ajánljuk