Belföld

Több tüntetést is szerveznek a Madách gimnázium kirúgott igazgatójáért

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 28. 13:41

A Belügyminisztérium elé szerveznek tüntetést a tanév első napjára, és szerdára az iskola elé. 

Tüntetést szerveznek szeptember másodikára, a Belügyminisztérium épülete elé a Madách Imre Gimnázium kirúgott igazgatójáért. A Facebookon szervezett tüntetés oldalán közlik, hogy „a szisztematikusan alulfinanszírozott és leépített oktatási rendszerünk teljesen elveszi az abban dolgozók szabadságát és megbecsültségét”, hozzátéve, hogy „Mészáros Csaba 2000 óta iskolánk igazgatója, és 1993 óta dolgozik a gimnáziumban”, és közölve, hogy „ne hagyjuk, hogy negatív példát statuáljanak belőle” és „ne hagyjuk, hogy bármit megtehessenek”.

Közben egy másik tüntetést is szerveznek, az iskola elé, szerda estére. „Szeretnénk egy békés tüntetés formájában azonnal kifejezni egyet nem értésünket ma este 19 órától a gimnázium kapuja előtt” – írták a szervezők.

Közben az iskola a Facebook-oldalán reagált a kirúgásra:

Megdöbbenéssel és mélységes felindultsággal értesültünk arról, hogy intézményünk igazgatóját, Mészáros Csabát, aki 24 éven keresztül kiemelkedő eredményességgel vezette iskolánkat, felmentették. Mindez a tanév megkezdése előtt három munkanappal, a legfontosabb feladatok megszervezése közepette történik. Álláspontunk szerint a rendelet adta kereteken belül hoztunk döntést a digitális eszközök iskolai használatáról. A felmentés tényét, annak indoklását és módját elfogadhatatlannak tartjuk.


Nyitókép: Az 1881-ben alapított Madách Imre Gimnázium 1892-ben id. Bobula János tervei alapján neoreneszánsz stílusban épült épülete a főváros VII. kerületében, a Barcsay utca 5. szám alatt. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

#Belföld#tüntetés#madách imre gimnázium#igazgató

Címlapról ajánljuk