Belföld

Kirúgták a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját, mert ellentmondott a kormány rendeletének

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 28. 11:36

Nem voltak hajlandóak elvenni a diákoktól a mobiltelefont, gyorsan érkezett a büntetést. 

A Belügyminisztérium kirúgta a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját, miután az iskola jelezte, hogy nem tiltják el az okoseszközök használatától a diákokat, annak ellenére, hogy augusztus nyolcadikától már rendeletben korlátozzák a mobiltelefonok használatát az iskolákban.

A Belügyminisztérium közölte, hogy  „egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt. A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját.”

Auguszus közepén jelent meg a kormányrendelet, amivel szeptembertől a diákokat megfosztják azoktól a digitális eszközöktől, amik eddig elterelhették a figyelmüket a tanulástól. 

Az iskola azonban arról tájékoztatta a szülőket és a diákokat, hogy

ők inkább a digitális kultúra helyes használatára szeretnék megtanítani a gyerekeket, emiatt nem tiltják meg az okoseszközök használatát.

A Fókuszban a leginkább érintetteket, a diákokat kérdeztük arról, ők mit gondolnak az új rendeletről.


A Fókusz az alábbi riportban pedig ismert szülőket kérdeztük arról, hogy egyetértenek-e a a kormány döntésével és hogy ők korlátozzák-e gyermekeiket a telefonhasználatban.


Nyitókép: Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatót tart a magyar EU elnökség keretében tartott igazságügyi és belügyminiszterek informális találkozóján a Várkert Bazárban 2024. július 22-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#madách imre gimnázium#budapest#mobiltelefon#kormány#belügyminisztérium

Címlapról ajánljuk