Belföld

Újranyit a Nyugati téri McDonald's

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 15. 13:36

Több mint fél év bezárás és felújítás után csütörtöktől újra látogatható a Nyugati téri McDonald's Budapesten.

Csütörtökön délután nyit újra Budapesten a Nyugati téri Meki – közölte a magyarországi McDonald's éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. az MTI-vel.

Január közepén jelentette be a McDonald's, hogy fél évre bezárják és újjáépítik Nyugati téri éttermüket. Akkor azt közölték, hogy a műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával újítják fel. A felújítási munkálatokat a tájékoztatás szerint nagyságrendileg 1,8 milliárd forintból valósították meg.

A felújított étterem sajtóbejárásán elhangzott, hogy 1990-ben nyílt meg a Nyugati téri McDonald's, amelyet legutóbb 2010-ben alakítottak át. Az elmúlt több mint fél évben végzett felújítási munkálatok során a már meglévő galéria mellett egy második galériaszintet is kialakítottak, így a terasszal együtt a férőhelyek száma meghaladja a 280-at.

Magyarországi McDonald's étteremben itt alakítottak ki először olyan speciális futószalagot, amely összeköti a konyhát és a kiszolgáló pultot, mégpedig úgy, hogy a szendvicsek útját a vendégek is láthatják. A Nyugati téri étteremben a felújítás előtti 168-ról 218-ra nőtt a dolgozók létszáma. Az étterem belsőépítészeti megoldásait egy ausztrál dizájnstúdió, a Landini tervei alapján Sass Géza magyar belsőépítész dolgozta ki.

Magyarországon jelenleg 113 McDonald's üzemel, ezen felül Hatvanban és Mátészalkán most építenek egy-egy éttermet, és folyamatosan keresik a további terjeszkedés lehetőségeit – áll a cég közleményében.

Nyitókép: McDonald's

 

#Belföld#mcdonald's#meki#nyugati tér#újranyitás#étterem#gyorsétterem#kinyit

Címlapról ajánljuk