Belföld

Bezár a Nyugati téri Meki, ennyien szívhatják a fogukat

rtl.hurtl.hu

2024. január 22. 15:30

Miért most? És mit tervez a McDonald's? Melyik a legkisebb magyarországi Meki? Itt megtudhatja.

Néhány napja jelentette be a McDonald's, hogy fél évre bezárják és újjáépítik Nyugati téri éttermüket. A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá.

Az étteremlánctól egyebek mellett azt kérdeztük, hogy miért most döntöttek a felújítás mellett. Mint írták, a Nyugati étterem a cég 2019-ben útjára indított növekedési stratégiájának részeként újul meg, ennek két pillére új éttermek nyitása, valamint a meglévők modernizálása a Jövő Élménye koncepció szerint, ahol a digitalizáció mentén átalakítják a kiszolgálási folyamatokat, és modernizálják a Meki-élményt. „A Nyugati étterem megújítása a több éve zajló, nagyszabású fejlesztési programunkra teszi fel a koronát” – írták. Az ideiglenes leállás sokakat érint, a cég közlése szerint ugyanis

évente több százezer vendég látogatja az éttermet.

nyugati tér mcdonalds bezár mikor miért
A megújuló Nyugati téri McDonald's látványterve. – Kép: McDonald's

Szerettük volna megtudni, hogy melyik magyarországi McDonald's a legforgalmasabb, erre vonatkozó, pontos forgalmi adatokat azonban a cég nem osztott meg. „Annyit elárulhatunk, hogy a legkisebb hazai étterem a szezonálisan nyitva tartó, Budapest Parkban található egységünk” – írták.

Hogy melyik a legkülönlegesebb éttermük, a vendégek megítélésére bízzák. A Nyugati téri éttermet sokszor emlegetik a világ legszebb McDonald’s éttermei között, a világ minden tájáról érkeznek ide vendégek, hogy megcsodálják. 

Hasonlóan népszerű a nemrég újranyitott Régi posta utcai étterem, amely Magyarország első McDonald's egysége volt, írta a cég. Ennek felújításához számos, az étteremláncnál világszinten is egyedinek számító megoldást, természetes belsőépítészeti anyagokból készült elemeket használtak fel. Az étterem belső falait látszóbeton díszíti, az itt található McCafé területén pedig a padlót és a falakat természetes fapanelekkel burkolták, míg az éttermi vendégtér többi részén, a helyszínen aprólékosan kidolgozott és felcsiszolt terrazzo burkolatot tettek le. Hogy hogyan sikerült az újranyitás, itt megnézheti.

Hogy hogyan lehet az étkezés élmény, Béres Anett cukrászséf mondta el a Reggeliben:


Nyitókép: McDonald's

#Belföld#nyugati tér#mcdonalds#bezár#étterem#kinyit

Címlapról ajánljuk