Belföld

Fél évre bezár a Nyugati téri McDonald’s

rtl.hurtl.hu

2024. január 16. 17:24

A világ egyik legszebb Mekijének tartott étterme a felújítás után is megtartja különleges stílusjegyeit.

Fél évre bezárják, és újjáépítik a Nyugati téri McDonald’s-t, közölte a cég. Azt írták: ez lesz a vállalat hazai étterem-átalakítási programának utolsó állomása, a műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá.

A közleményben úgy fogalmaznak: „a Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban nagyon is 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc”.

A belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, ami egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. „Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti” – tették hozzá.

Nyitókép: Google Street View

#Belföld#mcdonald's#nyugati tér#felújítás#zárás

Címlapról ajánljuk