Belföld

A tanárok béréhez kötné a Tisza párt a miniszterelnök és a miniszterek fizetését

rtl.hurtl.hu

2024. július 31. 13:26

A Tisza párt „vérlázítónak és pofátlannak” tartja, hogy ismét emelkedtek a miniszteri fizetések.

A Tisza párt a tanárok fizetéséhez kötné a miniszterek és a miniszterelnök fizetését – írja közleményében Magyar Péter, a párt elnöke.

Mint arról beszámoltunk, július 1-jével ismét emelkedtek a miniszteri fizetések. Két miniszter, Lantos Csaba energiaügyi és Nagy Márton nemzetgazdasági tárcavezető fizetése 6,3 millió forintra nőtt. Az emelés tekintélyes, mintegy 27 százalékos, hiszen eddig bruttó 5 millió forint körül kerestek.

Lantosék fizetése bőven meghaladja Orbán Viktor 4,771 millió forintra nőtt miniszterelnöki fizetését, de ő megkapja a képviselői fizetést is. Orbán Viktor fizetése így havi bruttó 6 millió 539 ezer forint júliustól. Orbán már az emelés előtt is a legjobban fizetett kormányfő volt az EU-ban, ha fizetését a magyarok átlagbéréhez viszonyították.

A Tisza párt vérlázítónak és pofátlannak tartja, hogy miközben 3 millió honfitársunk él a létminimum alatt, és egyre többeknek okoz gondot a napi megélhetés, aközben az eddig is 5 millió forintot kereső – egyébként milliárdos –  miniszterek fizetését 27 százalékkal emelték, és a miniszterelnök pedig az átlagbérhez viszonyítva a legjobban fizetett kormányfővé vált az Európai Unióban 

– írja Magyar Péter pártja közleményében

Mint írja, „ha a Tisza párt felhatalmazást kap kormányalakításra, akkor a miniszterek és a miniszterelnök fizetését a tanári bértáblához kötjük. A miniszterelnök fizetése nem haladhatja meg az I. besorolású pedagógus minimum fizetésének (538 ezer forint) hatszorosát, a minisztereké pedig a négyszeresét. Az egyéb állami tisztviselők és cégvezetők fizetése pedig nem haladhatja majd meg a miniszterelnök fizetését.”

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

#Belföld#tisza párt#magyar péter#tanárok#fizetés#orbán viktor

Címlapról ajánljuk