Gazdaság

27 százalékkal nőtt két miniszter fizetése, Orbán Viktor pedig már 6,5 millió forintot keres

rtl.hurtl.hu

2024. július 31. 8:32

Orbán Viktor már az emelés előtt is a legjobban fizetett kormányfő volt az EU-ban, ha fizetését a magyarok átlagbéréhez viszonyították.

Július 1-jével ismét emelkedtek a miniszteri fizetések – vette észre a 24.hu. Két miniszter, Lantos Csaba energiaügyi és Nagy Márton nemzetgazdasági tárcavezető fizetése 6,3 millió forintra nőtt. Az emelés tekintélyes, mintegy 27 százalékos, hiszen eddig bruttó 5 millió forint körül kerestek.

Lantosék fizetése bőven meghaladja Orbán Viktor 4,771 millió forintra nőtt miniszterelnöki fizetését, de ő megkapja a képviselői fizetést is.

Orbán Viktor fizetése így havi bruttó 6 millió 539 ezer forint júliustól.

A kormány legtöbb tagjának bruttó bére 3 millió 534 ezer forintra nőtt, és emelkedtek az államtitkári fizetések is: az eddigi 2 millió 321 ezer forintról 2 millió 651 ezerre.

Népéhez képest Orbán Viktor a legjobban kereső kormányfő az egész EU-ban

Az egész Európai Unióban Orbán Viktor fizetése a legmagasabb az uniós kormányfők között, ha azt a lakosság bruttó átlagbéréhez viszonyítják – írtuk még júliusban. A Híradó márciusban számolt be arról, hogy akkor is emelkedett a miniszterelnök, és az akkor már lemondott Novák Katalin fizetése:


Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök kormányülésen vesz részt a Karmelita kolostorban 2022. október 19-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

#Gazdaság#kormány#miniszter#orbán viktor#fizetésemelés#fizetés

Címlapról ajánljuk