Belföld

Magyar Péter a vagyonnyilatkozatáról: Soha nem állítottam, hogy jogászként rosszul kerestem

rtl.hurtl.hu

2024. július 30. 14:08

Magyar Péter szerint „az egész sajtó ezen csámcsog”, úgyhogy megosztott „pár észrevételt” saját vagyonával kapcsolatban. Bejelentette: ha pártja felhatalmazást kap, akkor teljesen új vagyonnyilatkozati rendszert vezetnek be.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Magyar Péter, a Tisza párt elnöke egyfajta vagyonnyilatkozattal igazolta: korábban tízmilliókat keresett az állami szektorban. A Tisza párt EP-képviselői számot adtak bevételeikről az előző három évben. Eszerint a párt frissen megválasztott elnöke nem vesz fel fizetést a pártelnökségért, de Tarr Zoltán, Dávid Dóra és a többi képviselő bevételei is nyilvánosak lettek.

Magyar Péter kedden a Facebookon osztott meg pár adalékot a dokumentumokhoz. Azt írta: „Ez ugyan nem egy vagyonnyilatkozat, de már az egész sajtó ezen csámcsog, ezért pár észrevételt” közöl.

Azt írta: „Soha nem állítottam, hogy jogászként rosszul kerestem az »előző« életemben. Dolgoztam ügyvédként, nyolc évig diplomataként, majd egy magáncégnél jogi igazgatóként és befektetési tanácsadóként, és emellett voltak állami megbízásaim. Most EP-képviselőként a fizetésem a korábbi jövedelmemnél jóval alacsonyabb lesz, és ennek a felét minden hónapban jótékonysági célra ajánlom fel.”

Számot adott arról is: húsz éve dolgozik, van egy nagyobb és egy kisebb budai lakása, egy üres telke a Káli-medencében és egy hatéves Volvója, illetve ugyanannyi megtakarítása, amennyi jelzáloghitele az ingatlanokon.

Arról is beszélt, hogy a Tisza pártnál hisznek az átláthatóságban és az őszinteségben. „Nem gondoljuk például, hogy egy miniszterelnöknek azt kell hazudnia, hogy nincs megtakarítása, miközben 10 milliárdos uradalmi birtokot építtet a családjával, és a veje pár év alatt 500 milliárdot kuporgatott össze, a haverja pedig 1000 milliárd forintot kezel” – írta.

Posztja végén azt ígérte, hogy ha a pártja felhatalmazást kap erre, akkor egy teljesen új vagyonnyilatkozati rendszert vezetnek be.

Ezen felül minden magas rangú politikust, valamint családtagjaikat vagyonosodási vizsgálatnak vetnének alá húsz évre visszamenőleg: „Ha nem tudnak elszámolni a tényleges gazdagodásuk forrásával, akkor a különbözetet adóhiányként be fogják fizetni az államkasszába. Ha nem fizetik be, akkor a végrehajtók behajtják rajtuk” – vázolta fel.


Nyitókép: Magyar Péter / Facebook

#Belföld#magyar péter#vagyonnyilatkozat#magyarázat#jogász#kereset#bevétel#ingatlan#tisza párt

Címlapról ajánljuk