Belföld

200 ezer forintos fizetéskiegészítést kapnak a MÁV fizikai dolgozói, mert helytálltak a hőségben

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 11:49

„Nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki” – Lázár János közlekedési és építési miniszter a Facebookon jelentette be az egyszeri juttatást.

A rendkívüli forróságra és munkaterhelésre hivatkozva a MÁV fizikai dolgozói egyszeri, 200 ezer forintos fizetéskiegészítést kapnak augusztusban SZÉP-kártyájukra, ezt Lázár János közlekedési és építési miniszter jelentette be Facebook-oldalán

Lázár János kiemelte: „De az elmúlt hetek azt is megmutatták, hogy nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki. (…)  Mozdony- és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők…” 

a MÁV csoport fizikai munkát végző munkatársai, akik forróság ide, lepusztult géppark oda, mégis mozgásban tartják az országot. Ennek a több mint 33 ezer(!) kollégának a kiváló munkájukért járó fizetésüket kiegészítve, augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel szeretnénk köszönetet mondani. Ez egy rendkívüli intézkedés, ami persze nem a megoldás.

Megoldandó problémából valóban nincs hiány a MÁV-nál. Szombaton például meghibásodott Cegléd és Nyársapát között a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Napfény InterCity mozdonya, helyette egy másik IC-t küldtek, ami az álló szerelvényt behúzta Nyársapát állomásra. A helyszínen hatalmas káosz alakult ki.

Június végén pedig Lázár János megtiltotta a home office, azaz az otthonról történő munkavégzés lehetőségét, ami a Vasutasok Szakszervezete szerint 5000 embert érint. Az érdekképviselet úgy tudja, a dolgozók többségének gondot jelent, hogy felügyeletet biztosítson gyerekének, de sokaknak az ingázás is megterhelő az otthon és a munkahely között:


Nyitókép: Retró festésű M62-es Szergej dízelmozdonyok állnak a tapolcai fűtőháznál a MÁV balatoni retró hétvégéjén 2024. július 6-án. – Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#máv#lázár jános#szép-kártya#fizetéskiegészítés

Címlapról ajánljuk