Belföld

Magyar Péter félmillió forintot adott a Bethesdának klímára

rtl.hurtl.hu

2024. július 19. 14:19

Magyar Péter azután küldött pénzt a gyermekkórháznak, hogy az intézmény az interneten kezdett adománygyűjtésbe az elromlott klímaberendezés javítására. A Tisza Párt EP-képviselője és alelnöke arra biztat mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá, segítsen a környezetében lévő egészségügyi intézményeknek

Magyar Péter félmillió forintot utalt a Bethesda Gyermekkórháznak, ahol jelenleg sürgős műtétek maradnak el a klímaberendezés leállása miatt. A Tisza párt alelnöke és EP-képviselője erről Facebook-oldalán számolt be pénteken. Hozzátette, arra biztat mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá, segítsen a környezetében lévő egészségügyi intézményeknek. 

A Bethesda Gyermekkórház egy nappal korábban kért segítséget. Facebook-oldalukon jelezték, hogy a nagy hőségben elromlott a fül-orr-gégészeti műtő speciális klímaberendezése, és emiatt „műtéteink tervezhetősége bizonytalanná vált”. A kórház közölte, hogy tízmillió forintot szeretnének összegyűjteni az elromlott klímaberendezés javítására, valamint „további 4 rendelő klimatizálásához”.

Magyar Péter szerint „miközben a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének haszonélvezői 30 milliárdos jachtokon és adriai szigeteken élvezik az ellopott adófizetői pénzt, addig gyermekeknek szükséges műtétek maradnak el 2024-ben Magyarországon, 14 éves fideszes kormányzás után.” Azt írta,

egészen elképesztő, hogy Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár, vagy Pintér Sándor belügyminiszter nem szólal meg az ügyben és hogy a kormány nem juttat azonnali forrásokat az egészségügyi intézményeinek.

Megjegyezte, eddig is voltak leállások, hiányok, de szerinte a mostani országosnak tűnő vészhelyzet már „az egészségügy végső összeomlásának első jele lehet”.

Egyre több kórházban gondot okoz a kánikula

A Híradó egy nappal korábban arról számolt be, hogy leállt a daganatos betegek sugárkezelése Miskolcon, mert elromlott a klíma, a Debreceni Gyermekklinikára pedig szülők vittek be ventilátorokat és léghűtőket:


Egy nappal azelőtt pedig kiderült, hogy Elromlott a klíma a Szent László Kórház transzplantációs osztályán, az úgynevezett steril szobákban, ahol a 2x2 méteres boxokban 32 Celsius-fokban „főnek a beteg gyerekek”:


Egy héttel korábban a János-kórházban maradtak el műtétek, mert elromlott a klíma, és 31 fok volt a műtőben:


Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

 

#Belföld#magyar péter#bethesda gyermekkórház#adomány#műtő#klíma

Címlapról ajánljuk