Belföld

Hadházy Ákos bejutott a Szuverenitásvédelmi Hivatal kertkapuján, de fel már nem engedték

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 12:42

A képviselő az orosz hackertámadásról vitt beadványt, de nem fogadták.

„Megkerestem a »Szuverenitásvédelmi« Hivatal épületét, mert több, mint egy hónapja egy mukkot sem válaszoltak a hivatalos beadványomra, ami a szuverenitásunkat súlyosan sértő kiterjedt orosz hekkertámadásról és az ellenintézkedés elmaradásáról szól” – írja a Facebookon Hadházy Ákos és a mellékelt videóban látható is, hogy a független képviselő a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak otthont adó Gellért-hegyi villa kertjéből jelentkezik be.


Hadházyt azonban nem engedték be a biztonsági őrök: „bentről állítólag csak annyit üzent az »elnök úr«, hogy senkit ne engedjenek be az épületbe”.

Akkor most egyelőre annyit tudok tenni, hogy megmutatom önöknek ezt a gyönyörű, Gellért-hegyi villát, ahonnan az Államvédelmi Hatóság fáradságos munkával készíti elő az ellenzék , a civil szervezetek és a független sajtó lejáratását és szervezi az ellenzék, a civil szervezetek és a független sajtó totális megfigyelését

– írja a független képviselő, aki közeli rokonságot lát az Államvédelmi Hivatal és a szerinte orosz mintát követő Szuverenitásivédelmi Hivatal között.

Korábban az RTL Híradó arról tudósított: eljárást indított az adatvédelmi hatóság a Szuverenitásvédelmi Hivatal ellen. A február óta működő hivatalt elméletileg azért hozták létre, hogy átláthatóvá tegye a különféle szervezetek magyarországi tevékenységét, de kiderült, hogy ők maguk viszont megsérthették az átláthatóságra vonatkozó jogszabályt. A Szuverenitásvédelmi Hivatal akár 50 millió forintos bírságot is kaphat.


Az SZVH pedig korábban az Átlátszó ellen indított vizsgálatot, mert szerintük az oknyomozó újság külföldi pénzből „a választói akarat befolyásolására irányuló tevékenységet” folytathat. Az Átlátszó főszerkesztője szerint a vizsgálat egyfajta bosszú, miután az elmúlt években számos, a kormánynak kellemetlen ügyet feltárt a szerkesztőség. A Szuverenitásvédelmi Hivatal a korrupcióellenes Transparency International Magyarországot is vizsgálja.


Az Átlátszó hétfőn közölte, hogy nem működik együtt a Szuverenitásvédelmi Hivatallal, mert nem folytat olyan tevékenységet, ami alapján a hivatal kérdéseire válaszolnia kellene.

Nyitókép: Akos Stiller / Bloomberg via Getty Images

#Belföld#szuverenitásvédelmi hivatal#hadházy ákos#orosz hacker#támadás

Címlapról ajánljuk