Belföld

Vizsgálja a rendőrség a szamárköhögéses járványügyi szakember ügyét

rtl.hurtl.hu

2024. június 23. 19:05

A kormányhivatal mellett már a Budapesti Rendőr-főkapitányság is vizsgálja annak a járványügyi szakembernek az ügyét, aki betegen tartott ellenőrzést egy fővárosi gyermekosztályon.

A hivatkozott üggyel kapcsolatban feljelentés nem érkezett, a sajtóban megjelent eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja – ezt írta a BRFK a Magyar Hangnak azzal kapcsolatban, hogy egy budapesti gyermekosztályon maszk nélkül tartott járványügyi ellenőrzést egy köhögő kormányhivatali dolgozó. 

Az eset után két nappal jelentette be a szakember, hogy szamárköhögéssel kezelik. Ezután a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikáját is felkereste, de ott nem találkozott betegekkel.

Mindkét intézményben azonnali járványmegelőző intézkedéseket hoztak, elkülönítették az esetleg megfertőzött gyerekeket, és keresték a kontaktokat. A GOKVI gyermekkardiológiai intenzív részlegén, ahol főként újszülötteket kezelnek, csak csütörtökön értesültek a betegségről. A szamárköhögés ellen csak két hónapos kortól van oltás, így a csecsemők védtelenek voltak.

A rendőrség mellett a kormányhivatal is vizsgálatot indított.

Az esetről az RTL Híradó is beszámolt:


Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Róka László

#Belföld#szamárköhögés#Budapesti Rendőr-főkapitányság#brfk#vizsgálat#betegség#maszk

Címlapról ajánljuk