Belföld

Egy egyszerű szövegmásolással fel lehetett fedni a Magyar Péter felvételéről szóló ügyészségi jegyzőkönyvből kitakart neveket

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 18:15

A Fővárosi Ügyészség elég komoly adatvédelmi hibát követett el az iratok publikálásakor.

Felkerült az ügyészség honlapjára a Magyar Péter felvételéről szóló jegyzőkönyvük, az anonimizált határozatban a neveket kitakarták. Ám ahogy a Telex írja, a kitakart szövegrészleteket bármilyen szövegszerkesztőbe átmásolva meg lehetett szüntetni a kitakarást: a nevek egyértelműen olvashatóak voltak.

A lap szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség azóta kicserélte az iratot: jelenleg egy olyan verzió található honlapjukon, amely egy nyomtatott példány szkennelt változata, tehát semmiképp sem leszedhető róla a kitakarás.

Korábban mi is beszámoltunk a Központi Nyomozó Főügyészség sajtótájékoztatójáról a Magyar Péter által rögzített hangfelvétel ügyében. A házasságuk alatt, titokban rögzített felvételen Magyar Péter szerint Varga Judit hallható, amint arról beszél, hogy „Rogánék javasolták az ügyészségnek, hogy mit kellene kihúzni”. Mindez Magyar Péter szerint azt támasztja alá, hogy meghamisították a Schadl–Völner-ügy iratait, valamint hogy a propagandaminisztert szorosabb szálak kötik Schadl Györgyhöz.

Az ügyészség viszont arra jutott, hogy az ügyiratok nem manipulálták, Varga Judit pletykákat osztott meg a férjével és szerintük sem Rogán Antal, sem Rogán emberei nem jártak az ügyészség épületében.

Szerintük Magyar és Varga beszélgetésében olyan tárgyi tévedések vannak, amik kizárják, hogy hivatalos dokumentumokból szereztek volna információkat. Fürcht Pál főügyész szerint az akkor még házasságban élő, de már válásra készülő házaspár „szürreális” beszélgetést folytatott. Magyar jelen időben beszél ügyészségi iratokról, miközben 2022 novemberétől már nem az ügyészségen voltak az iratok, hanem a Fővárosi Törvényszéken. A beszélgetés Magyar szerint 2023 januárjában történt, ezt Varga Judit megerősítette.

A nyilvánosságra hozott tanúvallomásokról itt olvashat.

Nyitókép: Ügyészség / MTI / Hegedüs Róbert

#Belföld#magyar péter#hangfelvétel#ügyészség#irat#másolás#adatvédelem#takarás#név#varga judit

Címlapról ajánljuk