Belföld

Újabb rászoruló fiatalt segítettek lakáshoz az influenszertüntetésen összegyűlt pénzből

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 21:30

Majdnem kétszázmillió forintot gyűjtöttek össze a Hősök terén tartott gyermekvédelmi tüntetésen. 

Megvették a rászoruló fiataloknak szánt második lakást is abból a pénzből, amit a Hősök terén szervezett influenszertüntetés szervezői gyűjtöttek – írta a hvg.hu. Azt a kedvezményezett védelmének érdekében nem árulták el, hogy pontosan hol található a lakás, és azt sem, hogy ki költözhet be.

Februárban, nem sokkal a kegyelmi botrány kirobbanása után a magyar YouTube népszerű arcai tömegtüntetést szerveztek a gyermekek védelmében a Hősök terére. Az esemény felhívásához rengeteg hazai híresség csatlakozott, többek között Azahriah is, aki videóüzenetben hosszan beszélt a több tízezres tömeghez:


Pénzgyűjtést is szerveztek, amivel 25 millió forintot akartak összegyűjteni, de végül 23 ezer adakozónak köszönhetően 219 millió forintot kaptak. Hogy mire tervezik költeni a pénz, annak májusban a Házon kívül járt utána:


Nyitókép:Osváth Zsolt beszél az Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartott tüntetésen Budapesten, a Hősök terén 2024. február 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#tüntetés#hősök tere#tartalomgyártók#adomány#pénz#lakás

Címlapról ajánljuk