Belföld

Mégis mi az, hogy „genderpárti”? – Magyar Péter MCC-s diákokkal fotózkodott Brüsszelbe menet, Orbán Balázs ezt nem hagyhatta szó nélkül

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 17:53

„Az MCC-s diákok szerint is árad a TISZA” – írta a politikus a NER-es értelmiségképző diákjairól.

„Indulás Brüsszelbe a néppárti frakcióülésre. A reptéren, az MCC-s diákok szerint is árad a TISZA” – írta ki Facebook-oldalára Magyar Péter, aki a kép alapján legalább egy tucat diákkal futott össze a reptéren.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a választásokon Magyar Péter pártja vitte el a fiatal szavazók nagy részét. A politikus eredetileg nem tervezett beülni az EP-be, de támogatói ma estig szavazhatnak arról, mégis így tegyen-e.

A párt hét mandátumot szerzett, Magyar tegnap ígérte meg, hogy egy héten belül eldől, pontosan kik ülnek be az EP-be, ahol az Európai Néppárt frakciójában lehetnek.

Később a poszt alatt megjelent Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója, aki ezt írta:

Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről. Akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni. Eddig ugyanis 'janicsároztad' őket, most meg máshogy akarod a politikai céljaidra felhasználni a diákokat!

Annak is „örül”, hogy szerinte „szép történet lesz, amikor majd együtt végignézzük, ahogy ugyanezzel a forradalmi lendülettel belemasírozol a Néppárt háború-, migráció- és genderpárti vonalába. Brüsszeli tanulmányút a javából!”

Magyar Péter ezt nem hagyta annyiban, és azt írta vissza a fideszes politikusnak: „Arra a háborúpárti, migráció-, genderpárti Néppártra gondolsz, ahol a ti képviselőtök ül? Egyébként mi az, hogy genderpárti? Ezt már többször meg szerettem volna kérdezni. By the way, nem ti támogattatok a 'háborúpárti' főpolgármester-jelöltet?”

Hozzátette:

Bazsi, ne vedd a szívedre és kérlek ne bántsátok majd a fiatalokat, amiért nem veszik be az ócska propaganda hazugságaitokat.

Nyitókép: Magyar Péter / Facebook

#Belföld#MCC#magyar péter#fotó#reptér#brüsszel#diák#ep#választás#manfred weber#néppárt#fidesz

Címlapról ajánljuk