Belföld

Magyar Péter: Tíz napon belül eldől, kik lesznek a Tisza párt EP-képviselői

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 14:53

A Tisza párt hét mandátumot szerzett.

Mert kell egy csapat  – írta Magyar Péter mai Facebook-üzenetében, és egy olyan fotót posztolt, amin a Tisza párt európai parlamenti képviselő-jelöltjei láthatók. 

A 444 kérdésére Magyar elmondta, hogy egyelőre még nem dőlt el, hogy a Tisza listáján szereplő tizenkét jelöltből ki az a hét, aki beülhet az EP-be, de hamarosan erről is dönteni fognak.

Tíz napon belül, a Néppárttal és a néppárti nemzeti delegációkkal folytatott tárgyalások eredményeként fogunk tudni végleges döntést hozni

– írta Magyar a lapnak. A portál megkérdezte azt is, hogy kik ülhetnek be ősszel a fővárosi közgyűlésbe, Magyar szerint erről később döntenek. 

Emlékeztetnek rá: a párt EP-listáján 12, fővárosi listáján 14 név volt, többen mindkét listán is szerepeltek; a fővárosban végül 10, az uniós parlamentben 7 helyet szereztek.

Mint arról beszámoltunk, jövő kedden szavaz az Európai Néppárt a Tisza párt felvételérő – közölte szombaton Magyar Péter.  A párt alelnöke pénteken találkozott Budapesten a Néppárt elnökével, Manfred Weberrel, aki Magyar Péter közlése szerint „semmilyen feltételt nem támasztott a Tisza párt képviselőinek a néppárti frakcióhoz való csatlakozásához”.

Nyitókép: Facebook / Magyar Péter

#Belföld#magyar péter#tisza párt#ep-képviselő

Címlapról ajánljuk