Belföld

Már csak három hétig kell néznünk a köztéri választási plakátokat

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 7:00

Egy héttel a választás után még rengeteg helyen láthatók a választási plakátok.

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat, írja az MTI.

Egy héttel a választás után az ország nagyon sok pontján láthatók még hirdetőtáblákra, hirdetőoszlopokra, villanyoszlopokra kihelyezett választási plakátok.

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát július 9-én 16 óráig kell eltüntetni e plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték.

Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

Az agyunkba égtek a választási plakátkampány képei című cikkünkben megmutattuk, milyen plakátok dominálták az utcaképet az elmúlt hetekben, és milyen figyelemreméltó jellegzetességei voltak a június 9-i szavazáshoz vezető politikai csatározásnak.

 

Nyitókép: rtl.hu / Nagy Attila Károly

#Belföld#önkormányzati választás#európai parlamenti választás#plakát#eltávolítás

Címlapról ajánljuk