Belföld

„Nagyon jó gyerek volt” – búcsúznak kollégái a ráckevei tragédiában elhunyt fideszes helyi képviselőről

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 15:43

Bécsi Balázs épp meggyesében dolgozott, amikor magasfeszültségű áram érte munkagépét.

„Nagyon jó gyerek volt. Kiállt a mezőgazdaságért, ő volt a közbiztonsági tanácsnok is a városban. Mindig reálisan látta a dolgokat, nagyon jó volt vele együtt dolgozni” – így emlékezett meg a Blikknek Schenk József ráckevei képviselő Bécsi Balázsról, aki nemrég áramütésben vesztette életét.

Pénteken ketten meghaltak, hárman pedig megsérültek egy gyümölcsösben, amikor meggyszedés közben egy munkagép hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez. A balesetben Bécsi Balázs is életét vesztette, a város lakóit pedig felzaklatta a tragédia. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

Mint az RTL Híradó megtudta, Bécsi Balázs helyi fideszes képviselő volt. A baleset információink szerint azért történhetett, mert egy meggyszedő gép elromlott, ezért hoztak helyette egy másikat, ami azonban más technológiával működött.

Kulcsár Péter, egy másik képviselő így beszélt kollégájáról a lapnak: „Vele abszolút jó volt dolgozni, szerettem a közös munkát. Vele mindent meg lehetett beszélni, észérvei voltak, nem más irányította. Ő az az ember volt, aki dolgozott. Reggel felkelt, kiment az emberek közé, és dolgozott.”

Az RTL Híradó riportját az esetről alább lehet megnézni:


Nyitókép: Facebook

#Belföld#fidesz#képviselő#halál#tragédia#megemlékezés#ráckeve#önkormányzat#áramütés#meggy

Címlapról ajánljuk