Baleset-bűnügy

Tragédia Ráckevén: ketten meghaltak meggyszedés közben, egyikük egy helyi képviselő

rtl.hurtl.hu

2024. június 15. 15:07

Ketten meghaltak, hárman megsérültek egy ráckevei gyümölcsösben pénteken, amikor meggyszedés közben egy munkagép hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez. A balesetben egy helyi önkormányzati képviselő is életét vesztette, a város lakóit felzaklatta a tragédia. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

Egy meghibásodott munkagép miatt több munkást ért áramütés egy ráckevei gyümölcsösben. Egy 44 és egy 47 éves férfi a helyszínen meghalt, két nőt súlyos égési sérüléssel vittek kórházba, egy könnyebben sérült férfit a helyszínen elláttak.

A baleset péntek délután 13 óra körül történt. A gyümölcsösben munkások takarították be a meggyet, ehhez pedig egy úgynevezett rázógépet használtak. Az RTL Híradó információ szerint a meggyszedő gép elromlott, ezért hoztak helyette egy másikat, ami azonban más technológiával működött.

Úgy tudjuk, a rázógép meggyszedés közben, egyelőre tisztázatlan okokból hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez, aminek következtében a gazda, aki a gép hátulján állt és rázta le a meggyet, azonnal meghalt. A vezetőnek szóltak, hogy álljon meg, majd a segítségére sietett, ám ő is halálos áramütést szenvedett, amikor kinyitotta a traktor ajtaját.

A gazda, aki a meggyszedőgépen állt, egy helyi önkormányzati képviselő volt.

Bécsi Balázs 2020-ban, az akkor elhalálozott Bobek Gábor képviselő helyére kiírt időközi választáson került be a testületbe. Az elmúlt években a Jogi, Közbiztonsági és Mezőgazdasági Bizottság munkáját segítette, egyben a közbiztonsági tanácsnoki feladatokat is ellátta. „Kiegyensúlyozott, véleményéért határozottan kiálló embernek ismertük meg, aki számos szakkérdésben segítette a testület tájékozódását. Bécsi Balázst a város saját halottjának tekinti” – emlékeznek meg róla a Facebook-oldalukon.

Részletek az RTL Híradó szombat esti adásában, amelyet 18 órától élőben követhetnek az rtl.hu-n.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#Halálos áramütés#ráckeve#munkabaleset#tragédia

Címlapról ajánljuk