Belföld

Semjén Zsolttal is találkozik Manfred Weber, utána dől el, hogy a KDNP marad-e az Európai Néppártban

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 15:52

Az európai pártcsalád elnöke elsősorban azért jön Budapestre, hogy Magyar Péterék csatlakozásáról egyeztessen.

Semjén Zsolttal is találkozik pénteken Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, aki elsősorban azért jön Budapestre, hogy Magyar Péterrel tárgyaljon a Tisza Párt csatlakozásáról.

Az atv.hu felidézi, hogy a KDNP elnöke néhány hete még azt mondta: fel sem merült, hogy elhagyják az Európai Néppártot, amelynek a KDNP „történelmi jogon” tagja. Gulyás Gergely azonban a csütörtöki kormányinfón elképzelhetetlennek nevezte, hogy a KDNP képviselője és a Tisza Párt képviselői ugyanabban a frakcióban üljenek az Európai Parlamentben – vagy a Tiszát nem veszik fel az Európai Néppártba, vagy kilép a KDNP, vázolta a lehetőségeket a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormányinfó után az atv.hu újra megkérdezte Semjént, hogy Hölvényi György marad-e a Néppárt frakciójában, ha a Tisza Párt képviselői is csatlakoznak, illetve marad-e a KDNP a pártcsaládban, ha Magyar Péter pártját felveszik. Semjén erre annyit válaszolt, hogy „holnap reggel jön hozzám Weber úr, akkor tiszta vizet öntünk a pohárba”. Hölvényi ugyancsak azt mondta a portál megkeresésére, hogy türelmet kér a válasszal Weber látogatásáig.

Nyitókép (archív): MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

#Belföld#ep-választás#választás#európai néppárt#manfred weber#tisza párt#kdnp#semjén zsolt

Címlapról ajánljuk