Belföld

A rendőrség vizsgálja Magyar Péter listázó posztját

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 13:40

Az ATV munkatársainak felekezeti hovatartozását taglaló poszt miatt tett feljelentést már vizsgálják is. 

Vizsgálatba kezdett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Magyar Péter posztja miatt, amiben az ATV munkatársainak felekezei hovatartozásáról írt – írta a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a BRFK szerdára már fel is terjesztették az ügyet a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez.

Magyar Péter hétfő este hagyta ott az ATV Egyenes Beszéd című műsorát, majd utána a Facebook-oldalán kelt ki a televízió ellen, amiben több munkatársuk felekezeti hovatartozását is leírta. Emiatt Tényi István a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadsághoz (NAIH) fordult panasszal, és emellett a Magyar Nemzet cikke szerint a BRFK-n is feljelentést tett, személyes adattal való visszaélés miatt. Ezt kezdte el szerdán kivizsgálni a rendőrség.

Magyar Péter a hétfői kirohanása után azt mondta, hogy szándékosan, tendenciózusan hazudott az ATV, amit a Fidesz házi televíziójának, vezérigazgatóját NER-lovagnak nevezte, a listázásért pedig később elnézést kért.


A nagy vihart kavart esettel kapcsolatban az ATV vezérigazgatója, Németh S Szilárd közölte, hogy „rossz történelmi kort idéz, amikor emberek hovatartozását kezdik el nyilvánosan listázni”. Deutsch Tamás pedig a HírTV-ben úgy értékelte, hogy Magyar Péter náci tempót engedett meg magának

Nyitókép: REUTERS/Bernadett Szabo

#Belföld#magyar péter#atv#lista#poszt#rendőrség#vizsgálat#feljelentés

Címlapról ajánljuk