Belföld

Hivatalos: Karácsony Gergely nyerte a főpolgármesteri választást

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 6:27

A Fővárosi Választási Bizottság megállapította, hogy Karácsony Gergely nyerte a főpolgármesteri választást. Vitézy Dávidnak három napja van a fellebbezésre. 

Hivatalosan is Karácsony Gergely nyerte a főpolgármesteri választást, mert a jelöltek közül ő kapta a legtöbb érvényes szavazatot – derült ki a Fővárosi Választási Bizottság hétfő este közzétett határozatából. A bizottság négy igen és kettő nem szavazattal hozta meg határozatát – áll a Dr Fazekas János, a Főváros Választási Bizottság elnöke által aláírt határozatban.

Az önkormányzati választások eredményeit ide kattintva tudja megnézni. 

A vasárnapi önkormányzati választások egyik legszorosabb eredménye született meg hétfőre virradóra: bár a szavazatok összeszámlálása során hosszú ideig az LMP jelöltje, a Fidesz által is támogatott Vitézy Dávid tűnt befutónak, az éjjel Karácsony Gergely átvette a vezetést, és végül 324 szavazattal nyert.


Vitézy Dávidnak három napja van a fellebbezésre, annak június 13-án, csütörtökön délután négy óráig kell megérkeznie a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A főpolgármester-jelölt hétfőn közölte, hogy a birtokukban lévő információk alapján „egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban, és pont ezekben a kerületben kiugró is volt az ilyen szavazatok aránya".

Nyitókép: REUTERS/Marton Monus

#Belföld#választás#budapest#önkormányzati választás#karácsony gergely#vitézy dávid

Címlapról ajánljuk