Belföld

Térképen az önkormányzati választás részletes eredményei

rtl.hurtl.hu

2024. június 9. 20:26

Térképeinken a 2024-es önkormányzati választás valamennyi településének és budapesti kerületének részletes eredményeit is végigböngészheti.

A vármegyékre kattintva kilistázzuk az adott megyében található valamennyi települést, amelyek nevére kattintva máris megnézheti, hogyan áll a polgármesterválasztás és a közgyűlés összetétele az adott településen. Utóbbinál a 10 ezer főnél kisebb lélekszámú települések esetében a mandátumot szerző egyéni jelölteket láthatják, a 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések esetében pedig azt mutatjuk meg, hogy a jelölteket állító pártok és civil szervezetek hány mandátumot szereztek (első szám) és összesen hány százalék szavazott rájuk (második szám). A térképet a vissza gombra kattintva lehet újra böngészni.

 

A budapesti kerületekre kattintva megnézheti, hogyan áll a polgármesterválasztás és a közgyűlés összetétele az adott kerületben. A térkép alatt a főpolgármester-választás eredménye, valamint a Fővárosi Közgyűlés összetétele látható. A kerületi közgyűlések és a Fővárosi Közgyűlés esetében is azt láthatják, hogy a jelölteket állító pártok és civil szervezetek hány mandátumot szereznek az adott önkormányzatban (a nevük melletti első szám) és összesen hány százalék szavazott rájuk (a nevük melletti második szám). A térképet a vissza gombra kattintva lehet újra böngészni.

 

#Belföld#önkormányzati választás#választás#térkép#főpolgármester-választás#budapest#fővárosi közgyűlés#polgármesterek#ma#eredmények

Címlapról ajánljuk