Belföld

Hajdú Péter ott volt a Fidesz eredményváróján, megszólalt a Varga Judit interjúról is

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 14:28

Szerinte a Varga Judittal készített interjúja körüli vita „egy akkor faszság”.

A Fidesz vasárnap esti eredményvárójára menet sikerült elcsípnie a 444 újságíróinak Hajdú Pétert. A műsorvezető a lap kérdéseire válaszolva ismét kifejtette, ő most sem érzi úgy, hogy kormánypárt eszközként használta volna a Varga Judittal készült interjúját a kampány során. Kijelentette, az interjú óta nem beszéltek a volt miniszterrel, majd megjegyezte: „ez az egész egy akkora faszság”, és bevonult a Bálnába.

Az ügy előzménye, hogy március végén interjút közölt Hajdú Péter Frizbi TV nevű YouTube-csatornája Varga Judittal, Magyar Péter volt feleségével. Az egykori igazságügyi miniszter arról beszélt Hajdú Péternek, hogy éveken át élt bántalmazó kapcsolatban Magyarral. A kegyelmi ügybe belebukott Varga Judit azután ült le beszélgetni Hajdú Péterrel, hogy volt férje egy korábban beharangozott, titokban rögzített hangfelvételt hozott nyilvánosságra. Ezen a felvételen Varga Judit még igazságügyi miniszterként arról beszél, hogy Rogánék „javasolták az ügyésznek, hogy mit kéne kihúzni” a Schadl-ügy irataiból.

Hajdú Péter az adás elején azt ígérte, hogy nem propagandainterjú következik, de végül sem a kegyelmi ügyre, sem a Völner-ügyre, sem a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételre sem kérdezett rá Vargánál a csaknem kétórás beszélgetésben. 

A műsorvezető korábban azzal védekezett, hogy a Frizbi egy bulvárplatform, ahol őt a magánéleti szál érdekli, nem a közélet. A 444 videójában Hajdú Péter most elmondta, hogy az egész családdal elmentek szavazni, és „a béke pártján” állnak. Megismételte korábbi álláspontját, miszerint a Frizbi nem megfelelő platform arra, hogy ilyesmikre rákérdezzen, hozzátéve: 

neki nincs ebben felelőssége, a volt miniszter úgysem mondott volna neki semmi terhelőt. 

Arra a kérdésre, hogy szerinte nem gyengíti-e az érvelését, hogy közben részt vesz a Fidesz eredményváróján, annyit mondott: azért ment el, mert meghívták, és „vannak fideszes barátai”, máshova nem hívták meg. Hozzátette, öt éve nem találkozott Rogán Antallal, Varga Judittal pedig az interjúja óta, és szerinte „ez az egész egy akkora faszság”.

Nyitókép: YouTube / Frizbi TV

#Belföld#választás#ep-választás#hajdú péter#fidesz#eredményváró#varga judit#magyar péter#hangfelvétel#rogán antal

Címlapról ajánljuk