Belföld

Hajdú Péter elárulta, miért nem kérdezte Varga Juditot a hangfelvételről

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 28. 12:45

Hajdú Péter azt mondta, hogy a Frizbi bulvárplatform, ezért nem volt helye ott ilyen fajta kérdéseknek. Az állítja, az interjú az ő ötlete volt, sms-ben hívta meg Varga Juditot, aki némi gondolkodási idő után igent mondott.

Mint arról az rtl.hu is részletesen beszámolt, szerda este 1 óra 45 perces interjút közölt Hajdú Péter Frizbi TV nevű YouTube-csatornája Varga Judittal, Magyar Péter volt feleségével. Az egykori igazságügyi miniszter arról beszélt Hajdú Péternek, hogy éveken át élt bántalmazó kapcsolatban Magyar Péterrel.

A kegyelmi ügybe belebukott Varga Judit azután ült le beszélgetni Hajdú Péterrel, hogy kedden volt férje egy korábban beharangozott, titokban rögzített hangfelvételt hozott nyilvánosságra. Ezen a felvételen Varga Judit még igazságügyi miniszterként arról beszél, hogy Rogánék „javasolták az ügyésznek, hogy mit kéne kihúzni” a Schadl-ügy irataiból.

A felvétel megjelenése után Varga Judit arról posztolt, hogy Magyar Péter verbálisan és fizikailag bántalmazta, egy alkalommal könyveket vágott hozzá, a felvétellel pedig több mint egy éven át zsarolta, hogy így akadályozza meg a válást és azt, hogy elveszítse munkahelyeit. Még aznap, kedden megjelent egy hosszabb poszt Varga Judit Facebook-oldalán, ebben részletezte az állítólagos bántalmazásokat. Nárcisztikusnak, gonosznak nevezte Magyar Pétert.

Magyar Péter ezekre válaszul azt írta Facebookon, hogy nem bántotta a feleségét, akinek posztjait Rogán Antal írhatta. A magát a kegyelmi botrány kirobbanása után az ellenzéki oldalra pozícionáló, egykori kormányközeli gazdasági szereplő azután is reagált, hogy kiderült: Varga Judit Hajdú Péternek adott interjút. Magyar Péter szerint a legdurvább karaktergyilkossági kísérlet zajlik ellene.

Fontos kérdések

Hajdú Péter a szerda esti adás elején azt ígérte, hogy nem propagandainterjú következik, de végül sem a kegyelmi ügyre, sem a Völner-ügyre, sem a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételre sem kérdezett rá Vargánál.

Hajdú Péter a 444-nek azt mondta, az interjú az ő ötlete volt, és egy sms-ben hívta meg Varga Juditot a műsorba, aki némi gondolkodási idő után vállalta a felkérést. Hajdú azt is elárulta, hogy személyesen az interjú felvételekor találkoztak először. Az interjú nem élő adásban ment, délben vették fel a beszélgetést, estig megszerkesztették a műsort. „Nem sok mindent vágtunk ki, csak technikai dolgot: egyszer a mikroporttal történt valami, emiatt volt egy apró leállás. Tartalmilag nem nyúltunk hozzá” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy miért nem került szóba a csaknem kétórás beszélgetésben a kegyelmi ügy és a hangfelvétel, Hajdú így válaszolt:

Érintőlegesen mindkettő szóba került, de ez nehéz, mert a Frizbi, az egy bulvárplatform. Olyan, mint a Story magazin, engem itt a magánéleti szál érdekel, nem a közélet. Tehát a platform adta keretek nem tették ezt lehetővé. 

Hajdú ezután hozzátette, hogy nem akart jogászkodni, őt az érdekelte, hogy mi vesz rá valakit arra, hogy a feleségével való beszélgetést rögzítse és nyilvánosságra hozza:

Ezt az egész kérdést emberi oldalról közelítettem meg, az érdekelt, hogy mi történt közöttük, ami ide vezetett.

#Belföld#hajdú péter#varga judit#kegyelmi botrány#magyar péter#családon belüli erőszak#nők elleni erőszak

Címlapról ajánljuk