Belföld

Orbán Ráhel is szavazott, de vajon kire?

rtl.hurtl.hu

2024. június 9. 15:56

A főpolgármesteri választáson valószínűleg Vitézy Dávidra, hiszen Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy ő Szentkirályi Alexandra és lányai egybehangzó tanácsa alapján döntött a saját szavazatáról.

Leadta szavazatátr Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, adta hírül 24 óráig elérhető Instagram-posztjában. Édesapja korábban arról beszélt, hogy ő a Vitézy Dávid mellé álló Szentkirályi Alexandra és lányai egybehangzó tanácsa alapján adta lett a voksát, így talán ki lehet következtetni, mire szavazhatott Orbán Ráhel. 

Korábban megírtuk, hogy Orbán Ráhel már Szentkirályi lemondása után is elkezdett Vitézyt támogató, Karácsony Gergely főpolgármestert támadó Instagram-sztorikat osztogatni. A szavazásról szóló tartalomról készült képernyőfelvételt alább láthatják:

Leszavazott Orbán Ráhel, na de vajon kire?
 

Vitézy a választás napján azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor szavazatának azért örül, mert amikor főpolgármesterként érdeket akar érvényesíteni, úgy tud hivatkozni a programjára, mint egy „olyan programra, amit a kormánypártok, vagyis hát a miniszterelnök támogat. Ez egy fontos dolog” – mondta.

Karácsony Gergely viszont arról beszélt, hogy „maga a miniszterelnök mondta, hogy Orbán Ráhel tanácsára lett a Fidesz hivatalos jelöltje” Vitézy Dávid. Szerinte Vitézy, és a miniszterelnök lánya is az elmúlt időszakban „két kézzel szórták a közpénzt”.

Később a Facebookon osztott meg egy képet, amely együtt ábrázolja Vitézyt Orbán Ráhellel. Emellé azt írta: „Orbán Viktor ma Orbán Ráhel javaslatára is szavazott Vitézyre. Biztos így van, ha ő mondja. Mi pedig tudjuk, miért és mibe fog ez kerülni Budapestnek. Hiszen Vitézy Dávidot Orbán Ráhel ültette be az állami turizmus cég alapítványának kuratóriumába akkor, amikor Tiborcz István több mint 50 milliárd forint ingyen pénzt kapott ettől az állami cégtől, Vitézy szíves asszisztálása mellett”.


Nyitókép: Karácsony Gergely / Facebook / Orbán Ráhel / Instagram

#Belföld#választás#önkormányzati választás#Orbán Ráhel#instagram#szavazat

Címlapról ajánljuk