Belföld

Az Origo, a Magyar Nemzet és Hont András szerint sem voltak túl sokan Magyar Péter tüntetésén

rtl.hurtl.hu

2024. június 8. 20:21

A kormánybarát sajtó szerint rosszullétek és csekély érdeklődés mellett zajlott Magyar Péter mozgalmának szombati kampányzáró eseménye.

„Elmaradt az a hatalmas tömeg, amire Magyar Péterék számítottak a Hősök terére szervezett szombati tüntetésen” – írta a kormánypárti Mandiner Hont András publicista posztja alapján, aki egy videót osztott meg Magyar Péter tüntetéséről a Hősök terén. Ezen nem látszik annyira a tömeg, mint a jobb szögből, esetleg drónnal készült összes többi felvételen.

Hont helyett Mráz Ágoston Sámuel politikai elemzőt kérte meg a lap, hogy elemezze a helyzetet, aki arra a következtetésre jutott: „Elfogyott a lendület, túl van a zeniten a mozgalom”. Deák Dániel másképp reagált, mint Mráz, vagy akár Hont. Ő a biztonság kedvéért kétszer is leírta a következőket posztjában: „KÜLDD TOVÁBB A KÉPET! NE ENGEDD, HOGY A BALOS MÉDIA HAZUDJON A MAGYAR PÉTER TÜNCI MÉRETÉRŐL!”

Szerinte „A Telex-Partizán-444 azt hazudja, tele van a Hősök tere. HAZUDNAK. De a kép nem hazudik. Magyar Péter a színpadot eleve csak a tér felére merte elhelyezni, de még a Hősök tere felét sem töltötte meg. Óriási KUDARC. Ez csupán APRÓ TÖREDÉKE a Békemenetnek. Magyar korábbi, Kossuth téri tüntetésénél is jóval kisebb”.


Nemcsak a Mandiner és a publicisták kevesellték a tömeget a mai megmozduláson. A Magyar Nemzet jól eldugott cikket osztott meg az alábbi címmel: „A Hősök terén tüntet Magyar Péter, jóval kevesebben vannak, mint a Kossuth téren voltak”.

A Pesti Srácok azt emelte ki, hogy a melegben tartott tömegrendezvényen többekhez is orvost kellett riasztani (ezt általában az épp aktuális felszólaló vezényelte le). Azt írták: „Tömeges üdvözülést és megváltást tartott Magyar Péter a Hősök terén – Többekhez orvost kellett hívni”.

Az Origo Hontnál és Mráznál is egyszerűbben elemezte a tüntetésen részt vevők számát. Azt írták: „Szánalmas kudarc Magyar Péter tüntetése”. Szerintük nemcsak a tüntetés mérete volt kicsi, hanem Thuróczy Szabolcs is „gyalázatos színvonalon kiabálta” a Szózatot, valamint Nagy Ervin „a sikertelen színészek gyűlöletével szidta a sikeres és tehetséges embereket, gyáván utalgatott Vidnyánszky Attilára és Rákay Philipre”.

Ők Magyar Péter szavaiból sem idéztek, mondván, „beszédéből nehéz mit idézni, zavart és monoton hangján, rengeteg hibával ugyanazokat ismételgette, amit eddig”. Ha kíváncsi arra a tömeg méretén kívül is, mi történt a tüntetésen, ajánljuk figyelembe az RTL.hu közvetítését.

Nyitókép: Magyar Péter / Facebook

#Belföld#választás 2024#magyar péter#tüntetés#hősök tere#tömeg#propaganda#origo#magyar nemzet#Deák Dániel

Címlapról ajánljuk