Belföld

Magyar Péter: Sokszor hibáztam, más lettem az út végére

rtl.hurtl.hu

2024. június 8. 16:15

Rendkívül hosszú beszéddel zárta a kampányt a Hősök terén tartott tömeggyűlésen Magyar Péter, aki Varga Judit miniszter volt férjéből politikai tényező lett az elmúlt hónapokban. Szerinte Orbán Viktor a menekültválság óta „rettegésben tartja a népét”, miközben a kormány maga telepít be bevándorlókat, akik elveszik a magyarok munkáját. Beszélt arról is, hogy a járvány idején magyarok tízezreit hagyták meghalni.

Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét tapsorkán és „Ria-ria Hungária!” skandálás fogadta a Hősök terén szombat délután. A tüntetésről szóló élő tudósításunkat itt olvashatja. 

Így kezdte: „Honfitársaim, felemelő érzés, hogy ilyen sokan eljöttetek!” Majd felidézi, hogy mindössze négy hónap telt el politikai színrelépése óta, azóta „feltámadott a tenger”. Szerinte azért jöttek a Hősök terére, mert „máshol már nem férünk el”. Elmondta, a hősök szobra előtt szeretne ígéretet tenni arra, hogy újjáépítik az országot. „Ennek a térnek üzenete van. Mögöttem itt áll Árpád vezetésével a hét vezér szobra. Ők azok a hősök, akik félelmeiket legyőzve idevezették őseinket” Európa szívébe.

„Égi, isteni áldás van hazánkon és a nemzetünkön!” – mondta, majd a mögötte látható emlékmű szobrairól, jelképeiről beszélt. Ez a tér szerinte azt üzeni a mai hősöknek, hogy Magyarország jövője munkával a dicsőségbe és a jólétbe vezet.

Ki a háborúpárti?

„Nincs józan ember, aki háborút akarna Magyarországon” – ismételte meg Magyar kampánya egyik fő üzenetét a beszédben, miközben a Fidesz szerinte támogatja a sorkatonaság bevezetését. A Tisza Párt külföldi országokba sem küldene fegyvereseket, illetve lőszergyárakat sem épít. Magyar szerint a párt nem hagyná, hogy a gyermekek  „háborús rettegésben” éljenek. 

Támogatóinak elmondta, szövetséget szeretne kötni arra, hogy Magyarország egy szebb, békésebb és boldogabb jövőbe érjen a hét vezér mintájára. Az „igazság, a becsület és a törvények” országává akarja tenni Magyarországot, visszaállítani az oktatás, egészségügy, kultúra és munka becsületét. 

A „hazug propagandának” is megszüntetné a hatalmát, „ha ti is úgy akarjátok”. Azt akarja, hogy Magyarország ne az ék, hanem a kapocs legyen Nyugat és Kelet között 

– mondta el, és arról beszélt, hogy a „Karmelitában összeült a válságstáb”, és 2,5 milliárd forint közpénzből próbálta lejáratni őket, szerinte sikertelenül. Megköszönte a kormánynak a „sok ezer gyűlölködő óriásplakátot és lejárató videót”. 

Magyar Péter felidézte a Talpra magyarok! mozgalom zászlóbontását, ami alig három hónapja történt. Korábbi tüntetéseinek követeléseit, a legfőbb ügyészséghez való bevonulását is felidézte. „Óriási érzés, amikor valaki kimondja a tömegek gondolatát, hogy nem félünk” – fogalmazott. 

Magyar Péter: Sokszor hibáztam, más lettem az út végére

Elmondta, hogy országjáró körútján191 településen 199 beszédet tartott, amire a Hősök terén összegyűlt tömeg „Szép volt, Peti” kántálással reagált. „Magyarországot közösen meg tudjuk menteni: ti vagytok a bizonyíték, akik mind változást akartok” – mondta Magyar Péter. Támogatói, mint mondta, készen állnak arra, hogy megváltoztassák sorsukat, amelyet „egy elnyomó, rabló hatalom akar ránk erőltetni”.

Önkritika

„Más ember lettem az út végére” – mondta el Magyar Péter, aki színrelépésekor saját bevallása szerint még nem tudta, mekkora fába vágta a fejszéjét. „Kezdetben egy szikra voltam, ami beindította a változás motorját. Ma pedig már együtt, szövetségben bontunk gátakat” – mondta. „Mindenhol, ahol magyarok élnek, árad a Tisza” – tette hozzá.

Az elmúlt hetek, hónapok során sokszor hibáztam. De igyekeztem ezekből a hibákból tanulni, és ígérem nektek, hogy mindig tanulni fogok

– fogalmazott. Ez idő alatt szerinte Magyarország is más lett hozzá hasonlóan. A követőivel reményt adnak egymásnak. „Bármi is lesz a holnapi szavazás eredménye, egy már biztos: legyőztük az apátiát, szövetséget kötöttünk magyar és magyar között.”

A választás tétje Magyar Péter szerint

„A reményből merítve kérem, hogy holnap szavazzatok a Tisza Pártra és jelöltjeire” – mondta Magyar, aki szerint „a holnapi választás tétje, hogy elnyomottak vagy szabad emberek leszünk”. Adyt idézte: „Megmentik újra és újra a hazát, valahányszor saját profitjukat kell megmenteni. Ha háborút nem csinálhatnak, csinálnak háborúfélelmet, s bebörtönöznek jámbor rajongókat, hogy a nép elhiggye, hogy veszélyben a haza.” Szerinte ez emlékeztet Orbánék mostani hozzáállására.

Felidézte, hogy Orbán Viktor már 17 éve is arról beszélt, hogy a Maslow-piramisra építkezve, az elemi biztonságvágyra alapozva lehet a legjobban szavazatot szerezni. Magyar szerint ez arra is jó, hogy a nép ne vegye észre, hogy a riogatás közben meglopják.

Szerinte Orbán Viktor a menekültválság óta „rettegésben tartja a népét”, miközben a kormány maga telepít be bevándorlókat, akik elveszik a magyarok munkáját, hogy „ne kelljen európai fizetéseket adni”. Magyar azt mondta, évtizedek összetartása után „a lengyel testvéreink szóba se állnak a kormánnyal, a Békemenetre sem lehetett elrángatni őket”. Szerinte a miniszterelnök ismét az oroszok kezére játszaná a Magyarországot, ahogy azt a kommunista időkben tették. Szerinte ha a Tisza Párt bizalmat kap, akkor „nem lesz többé bosszú, csak mert valaki más véleményen van”.

Magyar Péter: Sokszor hibáztam, más lettem az út végére

Ígérte, hogy nem a kritika nélkül hajlongók kapják majd a kitüntetéseket, hanem a valós teljesítményt fogják majd elismerni. „A léhűtők, a hitványok, lelketlen szolgálók, haszonlesők ideje lejárt” – fogalmazott. Nem az lesz a „jó szakember”, aki hűséges a Fideszhez, „felszámoljuk közösen az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot” – ígérte támogatóinak. 

3,3 millióan létminimum alatt

„Legalább 100 nagygyűlésünkön mondták azt, hogy sose voltak még ilyen sokan egy politikai rendezvényen” – mondta el Magyar Péter. Azt mondta, egyetlen forintot se költöttek el saját maguk reklámozására, a támogatásokat a rendezvényekre költötték. Szerinte ezeket olcsóbban, korrupció nélkül oldották meg, mint a Fidesz. „Egyetlen plakátot sem nyomtattunk, és a jövőben sem szeretnénk vizuális környezetszennyezést elkövetni” – ígérte. Ők támogatókat sem buszoztatnak, ahogy „Orbán Viktor tette a Békemenetnek hazudott uszító rendezvényen”. 

Magyar Péter igazságosabb ország megépítését ígérte. Szerinte „rémálommá váltak hazánkban a mindennapok”, 3,3 millió ember él a létminimum alatt, közben a kormánynak „a világ pénze sem elég, ha a lopásról van szó”.

Ebben a hazában nem utcai harcosokra, berozsdásodott terminátorokra van szükség

– szúrt oda Orbán Viktornak.

II. János Pált idézve úgy fogalmazott, „mondd meg, kit szeretsz, és megmondom, ki vagy”. Szerinte a jelenlegi rendszer nem szereti a magyarokat, mert akkor nem hagyta volna, hogy tömegével haljanak meg a magyarok a járvány idején, amikor „használhatatlan lélegeztetőgépeket vettek ahelyett, hogy segítették volna az ápolókat és orvosokat”, illetve a kormány nem tette volna „keleti gyarmattá” az országot, „nem üldözné el magyarok százezreit”.

Szerinte a jelenlegi rendszerben rabolni és gyűlöletet kelteni szeretnek, ő azonban szereti a hazáját, és szereti, ha a hazája viszont szereti. Ezért a szeretetért szeretne dolgozni. 

„A világnak ezen a táján nincsenek csodák, a csodás meggazdagodások gyanúsak”, mondta, majd Mészáros Lőrincről és Tiborcz Istvánról beszélt. „A Kárpátok alatt nincsenek csodalámpások, amit megdörzsölve a gázszerelők Európa leggazdagabbjai között találhatják magukat” – fogalmazott. 

Eurót, európai ügyészséget, katás adózást ígért

„Akarjuk, hogy Magyarország a legkorruptabb ország legyen az unióban?” – Magyar a beszédben ehhez hasonló, a kampányához kapcsolódó kérdéseket tett fel, és a tömeg rendre nemmel válaszolt.„Én, Magyar Péter, megfogadom itt előttetek, hogy mindezeket megváltoztatjuk” – ígérte. Azt mondta, bevezetik az eurót, csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, „hazahozzuk az uniós ezermilliárdokat, és a sikerek minden magyar sikerei lesznek”. 

Szerinte a miniszterelnök „olyan barát, aki nagy mosollyal érkezik a disznóvágásra, aztán amikor nem figyelnek, teletömi a táskáját étellel, és némán pislog, amikor este nem jut a többieknek. Azt látjátok, hogy a veje is megérkezik a nappalitokba, a lányotokra íratja a fürdőszobát, a konzervek pedig elvesztik konzerv jellegüket” – fogalmazott. Szerinte a házunk/hazánk „a mienk, nem kirabolni való, szabad préda, hanem az egyetlen kincsünk, amit szüleinktől, nagyszüleinktől örököltünk”. 

Magyar – szavai szerint – azt akarja, hogy a nép mondja meg, ki legyen a köztársasági elnök, illetve bevezetné a minimálnyugdíjat, bérlakásépítési programon dolgozik. Leállítják a gazdasági migránsok betelepítését, komplex agrárreformot hajtanak végre, „hogy legyen magyar jövő vidéken” – sorolta ígéreteit. Nem hagyják a környezetszennyezést, vagy azt, hogy „ez a korrupt hatalom végleg összeszerelő üzemmé silányítsa hazánkat”. A magyar gazdák, kis- és középvállalkozások támogatását is megígérte, valamint azt, hogy csökkentik az energiafüggőséget, visszahozzák a katát.

Meg akarják mutatni, hogy „nemcsak le akarjuk rázni a Fidesz igáját, hanem különbül akarjuk vezetni az országot” – összegzett.

Nyitókép: RTL

#Belföld#választás 2024#ep-választás#magyar péter#kampány#hősök tere#nagygyűlés#tüntetés#beszéd#ma

Címlapról ajánljuk