Belföld

Orbán Viktor Ferihegy megvásárlásáról: Gyurcsány elherdálta, a Fidesz visszaszerezte

rtl.hurtl.hu

2024. június 6. 20:11

A vételár 3,1 milliárd euró volt. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön jelentette be, hogy több mint egy éves intenzív tárgyalássorozatot követően 2024. június 6-án aláírták a Budapest Airport Zrt. adás-vételi szerződését.

A Magyar Állam 80 százalékos tulajdonrészt szerez a Budapest Airport Zrt.-ben, a francia társbefektető VINCI pedig 20 százalékot.  

A vételár 3,1 milliárd euró.

A Hvg.hu vette észre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a következő szöveggel posztolta ki a hírt: A baloldal kiárusította, mi visszaszereztük. A képen olvasható a következő választás időpontját, illetve a Fidesz szlogenje: Csak a béke! Csak a Fidesz!


Hogy a békének mi köze a reptér megvásárlásához, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter világította meg Facebook-oldalán. A reptér megvásárlását a politikus a „magyar szuverenitás újabb győzelmének” nevezte, kiemelve: az ország turizmusa dinamikusan fejlődik, de „a reptéren nem történt semmi”, ráadásul a reptér a cargoforgalom dinamikus növekedéséből is kimaradt.

Ne feledjük: a repteret a Gyurcsány-kormány elherdálta, ráadásul békeidőben

– mondta. A Hvg.hu pedig felelevenítette, hogy az érvelésből kimaradt, hogy 2005-ben a Gyurcsány-kormány kevesebb mint 500 milliárd forintot kapott a Budapest Airportért.

Nyitókép: Orbán Viktor / Facebook

#Belföld#ferihegy#repülőtér#orbán viktor#Nagy Márton#gyurcsány ferenc#liszt ferenc nemzetközi repülőtér

Címlapról ajánljuk