Belföld

Semjén Zsolt úgy véli, hogy liberális médiatámadás vezetett Trianonhoz

rtl.hurtl.hu

2024. június 1. 21:16

A Békemenet mellett ne feledkezzünk el a nemzeti összetartozás napjáról sem, amelynek alkalmából a miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy Trianont és a vörösterrort is tulajdonképpen egy liberális médiatámadás okozta.

Mit tanulhatunk Trianonból 2024-ben? Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a következőt: „egyetlen ív vezetett el Trianonhoz, ami kezdődött a liberális Jászi Oszkárral, Tisza István gyalázásával, a Magyar Királyság becsmérlésével és rágalmazásával bel- és külföldön. Ez a médiatámadás, ez a rágalmazás, ez a lázítás vezetett el Jászi Oszkártól a tehetségtelen és alkalmatlan Károlyi Mihály uralmáig, majd onnan Kun Béla vörös terrorjáig”. Ez pedig „Magyarország tönkretételéhez vetett”.

Zebegényben, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezés során a politikus azt is elmondta: külső ellenségeinkkel valahogy megküzdünk, belső ellenségeinket is valahogy féken tartjuk, de a nemzet számára az a halálos szorítás, amikor külső és belső ellenségeink együtt támadnak minket.

Az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét. Az erről szóló törvény kimondta: "a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme". Az 1920-ban aláírt trianoni békediktátum kimondta, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlott, ennek következményeként Magyarország (Horvátország nélküli) területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették, írta az MTI.

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto via Getty Images

#Belföld#trianon#semjén zsolt#liberális#média#támadás#történelem#vörösterror

Címlapról ajánljuk