Belföld

Vita az állami tévén: Orbán Gáspár, Karsai Dániel és Dzsudzsák Balázs neve is előkerült

rtl.hurtl.hu

2024. május 30. 19:07

Jelentős összecsapás ugyan nem volt az MTVA választási vitáján, de kisebb odaszólogatásból akadt bőven. A politikusok például gyakran tettek kábítószerrel kapcsolatos utalást Deutsch Tamásnak címezve, tréfálkoztak Dzsudzsák Balázs „külügyi emailcímével” is, de előkerült Orbán Gáspár csádi missziója is. Az egyik moderátor Novák Katalin kommunikációs munkatársa volt, ezért ő is kapott egy kérdést. 

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI, Ujvári Sándor / MTI, Czeglédy Zsolt / MTI, Purger Tamás / MTI

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 20:09

Ungár Péter: ennek a vitának nincs sok értelme

Az LMP-s Ungár Péter elnézést kért azért, mert a politika színvonala nem teljesíti az elvárásokat, majd arról beszélt, hogy Orbán Viktort nem lehet legyőzni a választáson. 

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 20:07

Huszár Viktor: Magyarország lett az egyik legkorruptabb ország

A szabályok ismertetése után Huszár Viktor Dénes, a Megoldás Mozgalom listavezetője kapott szót, aki a neki járó 1 percben azt mondta: nem tartja magát profi politikusnak, hanem egy nemzetközi gazdasági szakembernek. 

Kiemelte, hogy Magyarország az Unió államai között az egyik legszegényebb és legkorruptabb országa lett. 

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 20:03

Kezdődik a vita

Pontban 8 órakor bekapcsoltak a Várkert bazárba, ahol 10 nappal a választás előtt tartják a vitát. A moderátorok: az M1 egykori híradósa, Németh Balázs és Volf-Nagy Tünde, Novák Katalin korábbi kommunikációs igazgatója. 

Sorra bemutatják a listavezetőket. Dobrev Klára a köszönés után jelezte, az igazi vita az ATV-ben lesz. Márki-Zay Péter azt fűzte hozzá, hogy „adjanak egy ötöst az ötös listára”, Magyar Péter pedig azt, hogy aki a békére szavaz, az rájuk szavaz.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 19:45

Fesztiválhangulat a vita előtt

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 19:25

Küzdelem az illegális migráció ellen, távolról

Hogyan képviselte a magyar embereket Deutsch Tamás, ha a szavazások 34 százalékán részt sem vett? – kérdezte Magyar Péter, aki szerint a fideszes ep-képviselő „valószínűleg nem tudott felkelni reggel”. 

A másik fideszes képviselő, Gyürk András a szavazások 32 százalékán nem volt jelen – állította Magyar Péter. 

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 19:19

Feljelentés a háborús plakátok miatt, meglátogatják majd Rogán Antalt

A választások után mindenki ellen kártérítési pert indítanak, akik hazugságokat vagy rágalmakat terjesztettek róluk – közölte Magyar Péter. Június 9-ig viszont csak arra lesz idő, hogy a háborús plakátok miatt feljelentsék Orbán Viktort, mert – mint ahogyan Magyar Péter fogalmazott – 

Magyarországon senki sem háborúpárti.

A politikus azt mondta, az MTVA minden nap törvényt sért a működésével, a választás után azonban fellépnek ez ellen. Meg fogjuk látogatni őket, teszünk egy sétát Budapesten – fogalmazott, azt is megjegyezve, hogy „Rogán Tónit” is meglátogatják, a miniszter ugyanis szerinte szintén megszegi a törvényi kötelezettségeit. 

Azt ígérte a híveinek, hogy a vita során igyekszik majd megőrizni a hidegvérét. Mindenkit arra kért, hogy legyen békés, és legyen békés a DK-s szimpatizánsokkal is. 

Egyre kevesebb van belőlük vigyázni kell rájuk 

– mondta.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 19:13

Magyar Péter beszédet mond a Várkert bazárnál

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője a vita előtt beszédet mondott a Várkert bazárnál, ahol elsőként megköszönte a rendőrök, a mentők, az orvosok és a közszolgák munkáját is.

A Demokratikus Koalíció szimpatizánsainak pedig azt javasolta, hogy a Lendvai utcába menjenek, mert szerinte eltévesztették a házszámot. Arra is megkérte őket korábban, hogy tegyék le a pártzászlókat, ha pedig ennek nem tesznek eleget a rendőrök segítségét kéri.

A vitáról azt mondta, hogy nagy nehezen megtudta, nem lesznek bejátszások a megszólalások előtt. Szóvá tette, hogy az elmúlt hónapokban nem hívták meg egyszer sem a köztévébe, pedig évente 140 milliárd forintnyi közpénzt költenek az állami médiára az adófizetők pénzéből. 

Eddig nem volt politikai vita, de nem azért, mert nem volt rá igény, hanem azért, mert Rogán Antal nem engedte meg – fogalmazott.

Magyar Péter azt mondta, hogy nem akart Deutsch Tamással vitázni, mert nem érdeklik a marihuána-fogyasztási szokások, de ha ez az ára, hogy élőben megszólalhassanak, bevállalja. Az MTVA vezérigazgatóját, Papp Dánielt pedig kihívta a Várkert bazár teraszára, hogy nézzen a magyar emberek szemébe.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 18:58

A Momentum Magyar Péternek üzent

A Momentum a Várkert bazárnál feszített ki egy molinót, a párt Magyar Péternek üzent, aki bírálta a Momentum NOlimpia kampányát. „Bárki is hiszi ezt, a Momentum nem bűnben fogant, hanem megóvta az országot egy potenciális államcsődtől” – írta a párt Facebook-oldalán.

 

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 18:48

Nyolc perc alatt kell meggyőzni a nézőket

Az MTVA korábban azt írta a résztvevőknek: „A listát állító szervezetek delegáltjai első körben 1 percben bemutatkoznak, majd a 3 témakörben, témakörönként 2-2-2 percben fejtik ki a véleményüket, és utolsó körben pedig 1 percben reagálnak az előttük elhangzottakra”. Ha egy felszólaló a rendelkezésére álló időkeretet felhasználja, akkor lekeverik a hangját.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 18:23

Tüntetés a Várkert bazár előtt

A Demokratikus Koalíció, a Tisza Párt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is a Várkert bazárhoz hívta szimpatizánsait a vita alkalmából. 

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. május 30. - 18:21

Mind a 11 EP-listavezető elmegy a vitára

Június 9-én 11 párt közül választhatnak majd a szavazók az európai parlamenti választáson, a listák vezetői pedig este 8 órakor vitáznak majd egymással a Várkert bazárban. 

A szabályok a következők: 

  • A vitán nem lesznek nézők, 
  • a résztvevők nem vihetnek magukkal telefont, de jegyzetet, tollat, tabletet bevihetnek, 
  • transzparenst nem lehet bevinni,
  • a megszólalási sorrend követi a szavazólap sorrendjét,
  • Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs vezeti a vitát.

A témákat az állami média egy felmérésre hivatkozva jelölte ki – csakhogy nem jól.

 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#mtva#vita#európai parlament#dobrev klára#deutsch tamás#magyar péter

Címlapról ajánljuk