Belföld

Két Wizz Air-gép hajtott végre kényszerleszállást Budapesten pénteken

rtl.hurtl.hu

2024. május 25. 12:50

A bajok elhárítása után mindkét gép folytathatta útját.

A Flightradaron tűnt fel a Telex olvasóinak, hogy két Wizz Air-gép is programon kívüli leszállást hajtott végre péntek este Budapesten. 

Az este 8-kor Budapestről Barcelonába induló járat utasai csalódottak lehettek, amikor műszaki hiba miatt felszállás után szinte azonnal visszafordították a gépüket. A Wizz Air a lapnak azt írta, hogy az időjárásjelző radar adott hibajelzést, „ezért a gép a biztonsági protokollnak megfelelően azonnal visszafordult a budapesti repülőtérre”. A hiba elhárítása után a gép gond nélkül folytathatja útját a cég közlése szerint.

A Dortmundból a georgiai Kutaiszibe tartó járat pedig Békéscsaba térségéből fordult vissza éles kanyart véve Budapestre, aminek oka a Wizz Air tájékoztatása szerint egy utas rosszulléte volt. Az illető súlyos fájdalmakra panaszkodott, a gép fedélzetén utazó orvos és a személyzet pedig úgy ítélte meg, hogy kórházba kell vinni. Ferihegyen mentő várta az utast, a gép pedig továbbindult.

„A Wizz Air elnézést kér az utasokat ért kényelmetlenségért, de a légitársaság számára továbbra is a biztonság és az utasok védelme a legfontosabb” – írta a légitársaság.

Április végén légi utasok az RTL Híradónak azt állították, rútul elbánt velük a Wizz Air a dubaji ítéletidő idején. „Többször kértek legalább inni a gyerekeknek, de nem adtak semmit” – idézte fel egyikük.


Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

 

#Belföld#wizz air#ferihegy#repülő#kényszerleszállás#utasszállító#liszt ferenc nemzetközi repülőtér

Címlapról ajánljuk