Belföld

Itt vannak Magyar Péter feltételei az állami tévés vitára

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 10:59

Magyar Péter szerint azok a pártok, amelyek nem emelik fel a hangjukat az állami tévéfeltételei ellen, mind részesei a Fidesz hazugsággyárának.

Mint arról beszámoltunk, nemrég nyilvánosságra kerültek a köztévé által tervezett EP-választási vitája szabályai. A vitaműsor a Várkert Bazárban lesz, nézők nélkül, viszont élőben közvetítik. Mind a 11 EP-választási listát állító szervezetet meghívták, a vitát Vol-Nagy Tünde és Németh Balázs vezetik majd.

Mint írtuk, Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője már tegnap nehezményezte hogy 8 perc jut majd „a nulla százalékos business pártoknak és a valódi pártoknak is”.

Vita propaganda televízió módra. Szégyellje magát Papp »Hírhamisító« Dániel, az MTVA vezetője és mindenki, akinek ehhez köze van

– írta Magyar.

A Tisza Párt EP-listavezetője szerdai posztjában tovább ment a köztévé bírálatában.

Papp »Hírhamisító« Dániel azt hazudta a diktátumnak is felérő levelében, hogy azokról a témákról engedi »vitatkozni« a meghívottakat, amiket az Eurobarometer kutatása szerint az európai emberek a legfontosabb témáknak tartanak az EP választás kapcsán.


A Papp Dániel által megnevezett négy téma (az EU biztonsága, migráció, mezőgazdaság, demokrácia) kapcsán Magyar azt írja:

Papp Dániel, Ön hazudik! A hivatkozott kutatás szerint az európai emberek az alábbi témákat tarják a legmeghatározóbbnak: társadalmi kirekesztettség, közegészségügy, új munkahelyek teremtése, az EU biztonsága.

Magyar azt írja, hogy ugyanezen kutatás szerint a magyar embereket leginkább a közegészségügy, az új munkahelyek teremtése, Európa jövője és a társadalmi kirekesztettség témakörei érdeklik.

Ezt követően a Tisza Párt EP-listavezetője felszólította Papp Dánielt:

A magyar emberek nevében felszólítom, hogy a magyar adófizetők pénzéből működő »köz«média vezetőjeként fejezze be a hazudozást, a hírhamisítást, az uszítást és biztosítsa, hogy a közmédia tegyen eleget a jogszabályban foglalt tájékoztatási kötelezettségeinek.

Majd Magyar felszólítja Pappot, „hogy a »közmédia« haladéktalanul kezdjen egyeztetést a pártok képviselőivel egy valódi politikai vita feltételekről és biztosítsa, hogy a magyar emberek tájékozódhassanak az általuk sorsdöntőnek ítélt kérdésekről”.

Felszólítom, hogy biztosítsa annak lehetőségét, hogy a legnagyobb ellenzéki párt listavezetőjeként élő adásban ismertethessem a Tisza Párt programját a magyar emberekkel és hogy reagálhassak a »köz«média által terjesztett aljas, hazug rágalmakra és uszításokra

– írja Magyar, aki szerint „azon pártok, amelyek nem emelik fel a hangukat a Propaganda Minisztérium és a »köz«média feltételei és hazugságai ellen, mind részesei a Fidesz hazugsággyárának”.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#Papp Dániel#hírhamisítás#magyar péter#köztévé#választási vita

Címlapról ajánljuk