Belföld

Vitézy Dávid szerint Lázár János utálhatja Budapestet, amiért Debrecenbe vinné a közlekedési múzeumot

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 8:00

Vitézy Dávid nagyon kiakadt azon, hogy Lázár János, építési és közlekedési miniszter Debrecenbe, a BMW-gyár közelébe költöztetné a közlekedési múzeumot. 

A Debrecen Televízió Közügy Extra című műsorának felvételén Lázár János építési és közlekedési minisztert bejelentette, hogy azt tervezik, hogy az új Közlekedési Múzeumot Debrecenben építik fel.

Ezt a kormány első olvasatban megtárgyalta, és ezt a 150 milliárd forintos beruházást meg lehetne valósítani valahol a BMW-gyár közelében. Úgyhogy én azt szeretném, hogy az új Közlekedési Múzeum, a közösségi közlekedés reneszánszát is szimbolizálva, illetve a 21. századi mobilitás jelentőségét kiemelve, itt lenne, Debrecenben

– mondta Lázár János a dehir beszámolója alapján.

A tervet a Közlekedési Múzeum egykori főigazgatója, az LMP főpolgármester-jelöltje, Vitézy Dávid sem hagyta szó nélkül.

Lázár János újabb hadüzenetet küldött Budapestnek: Debrecenbe költöztetné a Közlekedési Múzeumot. Ráadásul a BMW gyár mellé, egy csak autóval megközelíthető, világvégi autópályacsomópont mellé. A rombolás olyan újabb szintje ez, amire már nehéz épeszű magyarázatot találni

– kezdte bejegyzését Vitézy.

Azt is írta, annak idején ő járta ki, hogy a Városligetben lerombolt múzeumot ne ott, hanem a Kőbányán, az Északi Járműjavító helyén építsék újjá, ami könnyen megközelíthető, rozsdaövezetben van, az épület pedig ipari műemlék. A debreceni költözést viszont nem érti.

Nem tudom, mi motiválhatja Lázár Jánost ebben a nyilvánvaló károkozásban: kell valakinek ez az értékes kőbányai telek és le akarja rombolni az ipari műemléket jelentő Északi Járműjavítót? Tetszelegni a vidéki kijáróember szerepben? Vagy egyszerűen csak ennyire utálja Budapestet?

– tette fel a kérdést Vitézy.


Nyitókép: Lehoczky Péter / MTI és Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#közelekdési múzeum#budapest#debrecen#költözés#vitézy dávid#lázár jános

Címlapról ajánljuk