Belföld

Kelenföld előtt pár száz méterre, egy órára a vonaton ragadtak az utasok

rtl.hurtl.hu

2024. május 20. 18:37

A Kispestre tartó személyvonat egyszer csak megállt és nem mozdult a kelenföldi állomás előtt. A vonat csak azután indult tovább, hogy a MÁV szakemberei megvizsgálták, miért áll a szerelvény.

Szombat délelőtt a Székesfehérvárról Kispestre tartó G43-as vonat látszólag különösebb ok nélkül megállt Budapest-Kelenföld állomás előtt pár száz méterrel, ahol egy órát vesztegelt – írja a Totalcar. Egyik olvasójuk arról számolt be, hogy az utasokat nem engedték leszállni, sőt érdemi tájékoztatást sem kaptak a vonatszemélyzettől.

Azt is elmondta a lapnak, hogy 45 perc várakozás után volt olyan utas, aki egy négyszögkulccsal kiiktatta az ajtóreteszelést és leszállt, majd gyalog elindult Kelenföldre.

A Mávinform szerint a vonat a behaladást tiltó jelzést meghaladta, a váltókörzetben állt meg, aztán onnan nem mozdult. A MÁV szakemberei vizsgálták meg, hogy mi történhetett, a vonat addig nem mehetett tovább, mivel maga a biztosítóberendezés nem is engedi ilyenkor.

A MÁV szerint a váltók megvizsgálása után pár perccel tudott a szerelvény bemenni az állomásra. Az utasokat pedig azért nem szállították le, mert annak a megszervezése több időt vett volna időbe, mint az az egy óra, amit a nyílt pályán álló vonatban töltöttek. A kellemetlenségért elnézést kértek.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

#Belföld#máv#vonat#állás#kelenföld#váltó#biztosító berendezés

Címlapról ajánljuk