Belföld

Magyar Péter márciusban távozott a Hodler Alapkezelőtől

Lőrincz TamásLőrincz Tamás

2024. május 15. 14:00

Magyar Péter néhány héttel Novák Katalin volt köztársasági elnök lemondása után, közös megegyezéssel szakított a céggel.  

Márciusban vált meg a Hodler Alapkezelő Zrt.-nél betöltött pozíciójától Magyar Péter – derült ki a Tisza Párt alelnökének válaszából, amelyet az rtl.hu megkeresésére küldött. 

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a politikus önként távozott az MBH Bank Nyrt. felügyelőbizottságából, valamint a Lázár János-féle Építési- és Közlekedési Minisztérium alá tartozó Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatóságából is. Ezeken kívül azonban a Hodlernél is vállalt munkát, Magyar Péter volt ugyanis az alapkezelő jogi igazgatója. 

Az alapvetően agrárbefektetésekkel foglalkozó Hodler igazgatósági elnöke az agrárszakember Kerezsi Miklós, aki a zrt. honlapja szerint a Lázár János-féle Mezőhegyesi Ménesbirtok vagyonkezeléséért felelős alapítvány (Jövő Nemzedék Földje Alapítvány) kuratóriumának és felügyelő bizottságának a tagja. 

A Hodler Alapkezelő Zrt.-ben Magyar Péteren kívül más kormányhoz köthető személy is feladatot vállalt korábban, a felügyelőbizottságnak például tagja volt Lantos Csaba jelenlegi energiaügyi miniszter is. 

Az rtl.hu megkeresésére Magyar Péter azt közölte, hogy „jelenleg nincs sem formális, sem informális” pozíciója a Hodlernél. A politikus állítása szerint márciusban szakították meg a kapcsolatot a céggel, azaz Novák Katalin volt köztársasági elnök február 10-i lemondása után néhány héttel. 

Magyar Péter tavaly novemberben tulajdonosa lett egy tanácsadó cégnek, az LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt.-nek, de azt közölte, hogy ezen a vállalaton keresztül sem áll kapcsolatban az alapkezelővel. 

Arra a felvetésre, hogy ki kezdeményezte a távozást az alapkezelőben betöltött pozíciója esetében, Magyar Péter azt írta: közös megegyezéssel döntöttek így. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#magyar péter#hodler alapkezelő#kegyelmi botrány#tanácsadás

Címlapról ajánljuk