Belföld

„Hajrá, Kátya!” – Tompos Kátya barátai a színésznő oldalán mondtak köszönetet

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 9:47

„Messze még a vége, de köszönjük a reményt és a szeretetet!”

„Barátok, kollégák, ismerősök, ismeretlen csodatevők! Nem találunk szavakat arra, amit alig néhány óra leforgása alatt véghez vittetek. Nincs jobb szó a köszönömnél, de amikor az összefogás, a TI összefogásotok reményt ad, mégis kevésnek tűnik!” – írják Tompos Kátya barátai a színésznő Facebook-oldalán.


Mint arról beszámoltunk, csütörtök reggel kiderült, hogy Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő egy igen ritka daganatos betegségben szenved. A terápiát már megkezdték Magyarországon, de mellette egy külföldi kezelés is nagyon biztató eredményeket ígér. Ennek önerőből vágtak neki, de mára anyagi lehetőségeik elfogytak. Pályatársai és a Fábián Juli Emlékalapítvány most támogatói estet szerveznek a Szegedi Nemzeti Színházban.

A most közzétett üzenet, amit az „admin” jegyez, így folytatódik:

„Mikor Kátya néhány barátjával, kollégájával és a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal úgy döntöttünk, hogy belevágunk ebbe az akcióba azért tettük, mert úgy éreztük nincs más remény, nincs más lehetőség. Kátya az utolsó pillanatig a nyilvánosság teljes kizárása mellett igyekezett minden lehetőséget megragadva gyógyulni, küzdeni, de egyedül elérte a határait.”

„Amikor köszönetet mondunk, nem hagyhatjuk ki azokat sem, akik az idáig vezető úton mellette álltak, és amit a lehetőségek engedtek megtettek: kezelő orvosait, az egészségügyi dolgozókat a NEAK-ot - Kátya a gyógykezelése során közfinanszírozott járó és fekvőbeteg ellátásban, egyedi méltányossági gyógyszertámogatásban, illetve tervezett külföldi gyógykezelésben is részesült. A kezelésekkel, valamint a gyógyszerekkel összefüggő költségeket az állam a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőn keresztül finanszírozta- és végül, de nem utolsó sorban a Centrál Színház csapatát és azokat a barátokat, kollégákat, akik rendületlenül mellette álltak” – írják.

Majd így zárják a bejegyzést:

Messze még a vége, de köszönjük a reményt és a szeretetet! Hajrá Kátya!

Tompos Kátya barátai a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal közösen május 25-ére támogatói estet szerveztek a Szegedi Nemzeti Színházba. Aki ezen nem tud részt venni, de mégis segítené Tompos Kátya gyógyulását, a Fábián Juli Emlékalapítványon keresztül ezt május 25-ig megteheti:

Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány / Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000 /  Megjegyzés vagy közlemény: Tompos Kátya

Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

#Belföld#tompos kátya#rák#gyűjtés#színész#betegség

Címlapról ajánljuk