Fókusz

Tompos Kátya sokáig titokban tartotta, hogy nagy a baj

Czakó JózsefCzakó József

2024. május 9. 20:17

Szomorú hír rázta meg csütörtök reggel a magyar filmes és színházi szakmát, valamint az országot: Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő egy igen ritka daganatos betegségben szenved. A terápiát már megkezdték Magyarországon, de mellette egy külföldi kezelés is nagyon biztató eredményeket ígér. Ennek önerőből vágtak neki, de mára anyagi lehetőségeik elfogytak. Pályatársai és a Fábián Juli Emlékalapítvány most támogatói estet szerveznek a Szegedi Nemzeti Színházban.

„Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség – a »világot jelentő deszkákat« már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte” – így kezdődik a közlemény, ami csütörtök reggel jelent meg a Fábián Juli Emlékalapítvány közösségi oldalán

A 41 éves színésznő egy ritka daganatos betegségben szenved; a terápiát már megkezdték Magyarországon, de mellette egy külföldi, németországi kezelés is nagyon biztató eredményeket ígér. A külföldi terápia jelenlegi fázisai azonban nem támogatottak, így ennek önerőből vágtak neki, de mára anyagi lehetőségeik elfogytak. 

Hrutka Róbert: Tompos Kátya titokban tartotta, hogy nagy a baj
Tompos Kátya felolvasóestet tart Szegeden 2023 novemberében (Fotó: Szeged TV)

Tompos Kátya egyik legközelebbi barátja és alkotótársa, Hrutka Róbert a Fókusznak így nyilatkozott a színésznő betegségéről:

Annyit tudok, hogy ez nem olyan daganatos betegség, hogy itt és itt találtak daganatot, és meg lehet kemózni vagy sugarazni, az egész testében szét van szóródva. Én nem vagyok orvos, de úgy tudom, meg kell tanítani az immunrendszerét, hogy ő győzze le ezt.

Összefogtak a barátok

Hrutka szerint a Jászai Mari-díjas színésznő sokáig nem akarta nyilvánosságra hozni betegségének súlyosságát, és a mai nap megviseli őt, mert tényleg titokban akarta tartani. Mint fogalmazott, azok, akik az elmúlt két évben láthatták a színésznőt azon ritka alkalmak egyikén, amikor színpadra állt, 

gondolhatták, hogy Kátya nincs olyan jól, de majd gyógyul. De amikor a közeli barátok meg mindenki szembesült azzal, hogy Kátya mennyire titokban tartotta, hogy nagy a baj, ez mindenkit nagyon megrázott, és mindenki nagyon elkezdte aktivizálni magát.

A barátok rögtön neki is álltak szervezkedni, végül a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal közösen május 25-ére szerveztek támogatói estet a Szegedi Nemzeti Színházba. Aki ezen nem tud részt venni, de mégis segítené Tompos Kátya gyógyulását, a Fábián Juli Emlékalapítványon keresztül ezt május 25-ig megteheti:

Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány
Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000
Megjegyzés vagy közlemény: Tompos Kátya

A Fókusz riportjában Hrutka János még többet elárul Tompos Kátya állapotáról, és felidézzük azt is, mit mondott a megfelelési kényszeréről betegsége előtt az RTL Portré című műsorában. 

#Fókusz#Videó#Bulvár#tompos kátya#Hrutka Róbert#Szegedi Nemzeti Színház#jótékonyság#támogatás#gyűjtés#Fábián Juli Emlékalapítvány#daganatos betegség

Címlapról ajánljuk